Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Θέλει να επιστρέψει τώρα τα δεσμευμένα 160 εκατ ευρώ ο Λαυρεντιάδης

Θέλει να επιστρέψει τώρα τα δεσμευμένα 160 εκατ ευρώ ο Λαυρεντιάδης


Να επιστρέψει τα 160 εκατ. ευρώ που του έχουν μπλοκάρει στην Ελβετία, θέλει τώρα ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, μετά και τις ποινικές διώξεις σε βάρος του. Ο επιχειρηματίαςζήτησε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε να επιστρέψει τα....160 εκ. ευρώ που είναι δεσμευμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Κατά την διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης για την υπόθεση της Proton Bank, δεσμεύθηκε το επίμαχο ποσό που ήταν κατατεθειμένο σε Τράπεζες της Ελβετίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Λαυρεντιάδη την περασμένη Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012, ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα σχετικά με την χορήγηση επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες εμμέσου ή αμέσου ενδιαφέροντός του από την Proron Bank, την εποχή που ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα. Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα έχει επιβληθεί ακόμη στον επιχειρηματία Π. Κυριακίδη και στενό συνεργάτη του Λαυρεντιάδη, όπως και σε τέσσερα ακόμη άτομα. Ο Λαυρεντιάδης όπως είναι γνωστό έχει αρνηθεί το σύνολο των κατηγοριών που του αποδίδονται.

Ο Λαυρεντιάδης συνοδευόμενος από τρεις δικηγόρους, επισκέφθηκε σήμερα τον Τέντε. Κατά τη συνάντηση αυτή παρών ήταν και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, Νίκος Παντελής.

Πάντως, ο Λαυρεντιάδης εξέφρασε την επιθυμία επιστροφής χρημάτων, για να κάνει χρήση του νόμου που προσφέρει ακαταδίωκτο, ενώ στην αρχή της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσε ο Δραγάτσης, επέστρεψε 51 εκατομμύρια ευρώ, από το σύνολο των χρημάτων που φέρονται να δόθηκαν ως δάνεια.

Υπενθυμίζεται, ότι παρά το γεγονός ότι ο Δραγάτσης στο πολυσέλιδο πόρισμά του είχε εκφράσει την άποψη πώς για το σκέλος που αφορά στα 51 εκατομμύρια ευρώ, η υπόθεση πρέπει να μπει στο αρχείο, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης αρνήθηκε να το πράξει και άσκησε ποινική δίωξη για το σύνολο του ποσού.

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο επιχειρηματίας εξέφρασε την επιθυμία επιστροφής των χρημάτων αυτών που βρίσκονται στην Ελβετία, αξιώνοντας όμως προηγουμένως να αποδεσμευθούν από τους λογαριασμούς του. Το αίτημα αυτό είχε υποβληθεί και στον Δραγάτση, πριν ολοκληρώσει το πόρισμα του για την υπόθεση, ο οποίος όμως το είχε απορρίψει και προχώρησε στο αίτημα άσκησης δίωξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί του Αρείου Πάγου δεν απέρριψαν το αίτημα του Λαυρεντιάδη, αλλά του απάντησαν ότι θα εξεταστεί και θα γίνει δεκτό μόνον αν βρεθεί ασφαλής τρόπος, ώστε τα χρήματα να έρθουν πίσω στην Τράπεζα χωρίς να μεσολαβήσουν παρένθετα πρόσωπα ή άλλοι τραπεζικοί λογαριασμοί. Με άλλα λόγια να αποδεσμευθούν τα χρήματα με μόνο σκοπό και προορισμό την εισροή τους στα ταμεία της Τράπεζας Proton.
24h
http://www.trelokouneli.gr/2012/03/160_24.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger