Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΞΙΑΣ 56 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΚΤ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΑΞΙΑΣ 56 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΕΚΤ ΚΑΙ ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑ


Στα 56 δισ. ευρώ περίπου ανέρχονται τα ελληνικά ομόλογα που αντάλλαξαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος πριν τη δημόσια πρόσκληση για το PSI και τα οποία εξαιρέθηκαν του κουρέματος. Σημειώνεται πως τα ομόλογα αυτά διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο. Σύμφωνα με τις αποφάσεις ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που υπέγραψε ο αναπληρωτής...
υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, στις 15 Φεβρουαρίου 2012 αντηλλάγησαν ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου, κάτοχοι των οποίων ήταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωσύστημα, συνολικής ονομαστικής αξίας 42,73 δισ. ευρώ τα οποία αντικαταστάθηκαν με νέα ομόλογα, ίσης συνολικής ονομαστικής αξίας.
Ακόμη, στις 21 Φεβρουαρίου 2012 αντηλλάγησαν ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου, κάτοχοι των οποίων ήταν οι εθνικές κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος συνολικής ονομαστικής αξίας 13,47 δισ. ευρώ, τα οποία αντικαταστάθηκαν με νέα ομόλογα, ίσης συνολικής ονομαστικής αξίας. Την ίδια ημερομηνία αντηλλάγησαν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σε δολάρια κάτοχοι των οποίων είναι εθνικές κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος, συνολικής ονομαστικής αξίας 65,97 εκατ. ευρώ που αντικαταστάθηκαν με νέα ομόλογα σε ευρώ συνολικής ονομαστικής αξίας 49,73 εκατ. ευρώ.
Για την αντικατάσταση των παλιών ομολόγων καθώς και για την έκδοση των νέων ομολόγων δε καταβλήθηκε οποιαδήποτε προμήθεια ούτε αμοιβή διαχείρισης, ο διακανονισμός της ανταλλαγής των ομολόγων έγινε χωρίς την καταβολή μετρητών, ενώ για την ανταλλαγή των παλιών ομολόγων δεν πληρώθηκαν δεδουλευμένοι τόκοι.
http://fimotro.blogspot.com/2012/03/56.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger