Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Γκέμπελ: «Να φύγει οικειοθελώς η Ελλάδα από το ευρώ»

Γκέμπελ: «Να φύγει οικειοθελώς η Ελλάδα από το ευρώ»


«Η Ελλάδα δεν θα επιβιώσει στην Ευρωζώνη ούτε θα μπορέσει να ορθοποδήσει» προέβλεψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικογενειακών Επιχειρήσεων της Γερμανίας, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Λουτς Γκέμπελ πιστεύει ότι στις επικείμενες εκλογές θα επικρατήσουν «εκείνοι, που είναι κατά των μέτρων λιτότητας και των όρων που έχουν τεθεί» και .....
προτείνει, «για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους», η Ελλάδα να αποφασίσει από μόνη της να φύγει από τη ζώνη του κοινού νομίσματος.

«Οι διασώστες Ευρωπαίοι αναγκάζουν την Ελλάδα να έχει μισθούς 30% χαμηλότερους. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να περάσει ειρηνικά», δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι η δραστική μείωση τιμών και μισθών, που θα συμβάλει στην εξυγίανση, μπορεί να επιτευχθεί με κοινωνικό συμβόλαιο εκ των υστέρων μόνον εκτός του ευρώ, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Γκέμπελ, μετά την επιστροφή στη δραχμή και μια σίγουρα δύσκολη υποτίμηση, τα ελληνικά προϊόντα θα γίνουν πάλι φθηνότερα και θα μπορούν να εξάγονται.

«Τότε θα επανέλθουν οι επενδυτές στην Ελλάδα», λέει και εκτιμά ότι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για φαινόμενο ντόμινο στην Ευρωζώνη: «Η Ελλάδα είναι μια απόλυτα μοναδική περίπτωση», δηλώνει.

Ο πρόεδρος των γερμανικών οικογενειακών επιχειρήσεων εκτιμά ότι οι δανειστές θα πρέπει να «ξεγράψουν» τα χρήματά τους, ενώ για το δεύτερο πακέτο στήριξης των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ πιστεύει ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη «χρηματοδότηση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και τη σταθεροποίηση των τραπεζών».

«Αν η Ελλάδα φύγει οικειοθελώς από το ευρώ, οι κίνδυνοι για τα λοιπά μέλη της Ευρωζώνης θα μειωθούν πολύ. Και κυρίως: Η Ελλάδα θα μπορέσει να εξυγιανθεί καλύτερα η ίδια και με τη δική μας βοήθεια», καταλήγει.
NEWSBOMB.GR
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/04/blog-post_5742.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger