Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » O Loris Capirossi αναλαμβάνει σύμβουλος ασφαλείας στην BMW Motorsport

O Loris Capirossi αναλαμβάνει σύμβουλος ασφαλείας στην BMW Motorsport


O Loris Capirossi αναλαμβάνει σύμβουλος ασφαλείας στην BMW Motorsport 
Πρόκειται για τον αναβάτη που εξέλιξε την Ducati Desmosedici, για να τη δει να κερδίζει το 2007 παγκόσμιο πρωτάθλημα στα MotoGP με τον άσημο Casey Stoner.

Επίσημα η κίνηση της BMW αποσκοπεί στην επέκταση της συνεργασίας μεταξύ τής ΒMW M GmbH και τής Dorna. Σύμβουλος ασφαλείας της τελευταίας στα MotoGP ήταν ως τώρα ο Loris
Capirossi, ο οποίος πλέον αναλαμβάνει την ίδια θέση και για λογαριασμό τής ΒMW M.

Με 22 χρόνια στις πίστες, ο σκληροτράχηλος Ιταλός βετεράνος έχει συμμετάσχει σε 328 αγώνες κερδίζοντας τρία παγκόσμια πρωταθλήματα. Λόγω της μακρόχρονης καριέρας του σε όλες τις κατηγορίες GP, θεωρείται ένας από τούς πλέον έμπειρους αναβάτες σε θέματα ασφαλείας αγώνων και ως οδηγός αντιπροσώπευε για πολλά χρόνια τους αναβάτες των GP.


H BMW από τη μεριά της εμπλέκεται στα MotoGP από το 1999, παρέχοντας τα επίσημα οχήματα ασφαλείας των αγώνων. Το 2006 η συνεργασία της BMW με την Dorna ανατέθηκε στην BMW M GmbH, η οποία φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας. 

«Η εμπλοκή μας με τους αγώνες αυτούς μάς επιτρέπει να προσεγγίσουμε ένα ιδιαίτερο κοινό, αυτό των αγωνιζόμενων που απολαμβάνουν την οδήγηση γρήγορων αυτοκινήτων. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας συνδυάζει τις έντονες συγκινήσεις με την υψηλή τεχνολογία και τη διεθνή αναγνώριση, στοιχεία που αποτελούν χαρακτηριστικά των προϊόντων της BMW M. Αυτός είναι ένας από τούς λόγους που νιώθουμε τόσο οικεία σε αυτόν τον χώρο», δήλωσε ο Thomas Schemera, επικεφαλής Sales and Marketing στην BMW M.

Πέρα από τα αυτοκίνητα ασφαλείας, η BMW M GmbH παρέχει και μοτοσυκλέτες ασφαλείας (S1000RR) αλλά και νοσοκομειακά οχήματα και πολυθέσια βαν για την εξυπηρέτηση της οργάνωσης στα MotoGP. Φέτος, κατά το πρώτο μισό της σεζόν ως οχήματα ασφαλείας θα χρησιμοποιούνται οι νέες BMW M5 και BMW 1 M Coupé, ενώ στο δεύτερο μισό η M1 Coupé θα αντικατασταθεί από τη νέα ΒMW M6 Coupé.

Η BMW στο τέλος κάθε χρονιάς προσφέρει ένα κουπέ της σειράς «M» στον αναβάτη με τα καλύτερα αποτελέσματα στα δοκιμαστικά όλης της σεζόν. Πέρυσι το βραβείο, μια BMW 1 Series M Coupé, πήγε στον Casey Stoner. Φέτος η απονομή του βραβείου -μία BMW M3 Coupé Competition Edition- θα γίνει στην Βαλένθια της Ισπανίας, κατά τη διάρκεια της «βραδιάς Μ».

Ευχόμαστε στον συμπαθή Loris κάθε επιτυχία στο έργο του από τη νέα του θέση. Και περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει ευρύτερη εμπλοκή του με τα αγωνιστικά δρώμενα της BMW, όταν με το καλό αυτή αποφασίσει να συμμετάσχει -όπως φημολογείται- στα MotoGP.

Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger