Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Πολυεθνικές προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Πολυεθνικές προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!


Έτοιμες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, εμφανίζονται μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται και στη χώρα μας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews.

Εκτός από τις ελληνικές τράπεζες που, διαθέτουν –εν υπνώσει βεβαίως- σύστημα συναλλαγών σε δραχμές από το 2001 οπότε και έγινε η μετάβαση στο
ευρώ, μεγάλες εταιρίες, πολυεθνικές, ξεκίνησαν τις διαδικασίες προμήθειας λογισμικού συναλλαγών σε άλλο νόμισμα, ενώ κάποιες άλλες το έχουν ήδη προμηθευτεί.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του BriefingNews, οι πολυεθνικές-κολοσσοί, έχουν λάβει ήδη την ενημέρωση από τις μητρικές εταιρείες, ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα τεθεί εκτός ευρωζώνης και άρα εκτός κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, πρέπει να είναι έτοιμοι να «κόψουν» την εταιρεία σε κομμάτια να την πουλήσουν και ακολούθως να διακόψουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα μας.

Αυτές οι κινήσεις βεβαίως, πραγματοποιούνται με βάση τις αξιολογήσεις και τις αναλύσεις από τους διεθνείς Οίκους αξιολόγησης, που όμως πρέπει να χαρακτηριστούν ως αμφιλεγόμενες. Για παράδειγμα ο Οίκος GP Morgan θεωρεί με βάση τα τελευταία οικονομικά στοιχεία, ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχει μοιρασμένες πιθανότητες, ενώ πιο αισιόδοξοι για τη χώρα μας είναι οι αναλυτές της Goldman Sachs οι οποίοι θεωρούν ότι μία τέτοια πιθανότητα συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες. 

Αξίζει να αναφέρουμε την απάντηση μεγαλο-στελέχους της μητρικής πολυεθνικής εταιρίας στη θυγατρική της, εδώ, στη χώρα μας, στην ερώτηση γιατί όλες αυτές οι κινήσεις. ««Οι επικεφαλής των μεγάλων εταιρειών θα κριθούν από το πόσο προετοιμασμένοι ήταν για μία δυσάρεστη εξέλιξη και πώς και πόσο κατάφεραν να περιορίσουν τις επιπτώσεις μίας τέτοιας αρνητικής εξέλιξης για τη χώρα μας στην εταιρεία».
http://www.briefingnews.gr/oikonomia/item/25474
http://www.eglimatikotita.gr/2012/05/blog-post_7728.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger