Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Το χρήμα ανακουφίζει τον πόνο

Το χρήμα ανακουφίζει τον πόνο


Σύμφωνα με έρευνα Κινέζων και Αμερικανών ψυχολόγων το χρήμαέχει μία μοναδική δύναμη: ανακουφίζει από το σωματικό αλλά και τον ψυχικό πόνο, ακόμη και όταν δεν υπάρχει στην τσέπη μας αλλά στο μυαλό μας! Μοιάζει απίστευτο αλλά φαίνεται ότι όχι μόνο το άγγιγμα αλλά και η απλή....
σκέψη του χρήματος μπορούν να κάνουν τον άνθρωπο πιο δυνατό και πιο ανθεκτικό στον πόνο ενώ παράλληλα λειτουργούν και αγχολυτικά και απομακρύνουν το φόβο της κοινωνικής απόρριψης.

Αντίθετα ακόμη και η ανάμνηση χρημάτων, που έχουμε σπαταλήσει, είναι ικανή να προκαλέσει αρνητικά συναισθήματα ή να επιδεινώσει την ήδη άσχημη συναισθηματική μας κατάσταση.

Ο Κινέζος ψυχολόγος Ξίνχουε Ζου, από το πανεπιστήμιο Σουν Γιατ-Σεν, ο Αμερικανός ψυχολόγος, Ρόι Μπαουμάιστερ του πανεπιστημίου της Φλόριντα και η αμερικανίδα Καθλίν Βος του πανεπιστημίου της Μινεσότα στις ΗΠΑ, δήλωσαν ότι η δύναμη του χρήματος είναι τόση, που μας βοηθάει όχι μόνο να αντιμετωπίζουμε τον πόνο αλλά και να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τις ικανότητές μας και να μην εξαρτάται η αυτοπεποίθησή μας από την έγκριση των άλλων.

Μάλιστα οι ερευνητές αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένα πειράματα, που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της μελέτης. Σε ένα από αυτά φάνηκε ότι οι εθελοντές είχαν μεγαλύτερη αντοχή στο να κρατήσουν το χέρι τους μέσα σε ένα δοχείο με καυτό νερό, αν είχαν κρατήσει στα χέρια τους λίγο νωρίτερα λεφτά ή απλά είχαν στο μυαλό τους το χρήμα.

Από άλλο πείραμα φάνηκε ότι ακόμη και η σκέψη του χρήματος βοηθούσε τους συμμετέχοντες να είναι πιο αποτελεσματικοί και πιο απερίσπαστοι στην εκτέλεση κάποιου δύσκολου καθήκοντος, χωρίς να χρειαστεί να ζητήσουν τη βοήθεια ή την καθοδήγηση τρίτων.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Psychological Science», αποκαλύπτει άλλη μία «μαγική» ιδιότητα του χρήματος. Από παλιότερες έρευνες έχει προκύψει ότι το χρήμα είναι ισχυρό αφροδισιακό.
ygeianews.gr
http://www.trelokouneli.gr/2012/05/blog-post_4417.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger