Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Στυλιανίδης: Σε 1,5 εκατ. εκτιμώνται οι νόμιμοι και παράνομοι αλλοδαποί...Πρέπει να σταματήσει η ροή μεταναστών στα αστικά κέντρα!!!

Στυλιανίδης: Σε 1,5 εκατ. εκτιμώνται οι νόμιμοι και παράνομοι αλλοδαποί...Πρέπει να σταματήσει η ροή μεταναστών στα αστικά κέντρα!!!


Σε 1,3 με 1,5 εκατομμύρια εκτιμάται ότι είναι οι νόμιμοι και παράνομοι αλλοδαποί στην Ελλάδα, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην ημερίδα «Διπλή πρόκληση: Οικονομική κρίση και Μετανάστευση», που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών.
Σύμφωνα με στοιχεία του Frontex, επεσήμανε, 120 έως 350 άτομα προσπαθούν ημερησίως να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Βάσει στατιστικών στοιχείων εγκληματικότητας, πρόσθεσε, οι αλλοδαποί συμμετέχουν πολλαπλάσια από τους Έλληνες σε βίαια εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονίες, ληστείες και βιασμοί, ενώ κυριαρχούν στην κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας με τα κλεψίτυπα CD's και DVD's. 

Όπως υποστήριξε ο υπουργός, το αποτέλεσμα είναι ότι έχει δικαιολογημένα δημιουργηθεί στους Έλληνες αίσθημα φόβου και ανασφάλειας. 

Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις για πολιτικό άσυλο, ανακοίνωσε ότι εκκρεμούν 30.000 παλαιοί φάκελοι και ότι καθημερινά γίνονται 150 - 200 αιτήσεις.


Σχετικά με τα Κέντρα Υποδοχής και τα Κέντρα Κράτησης υπογράμμισε ότι θα πρόκειται για κλειστές δομές και ότι χρειάζονται εγκαταστάσεις για 5.000 - 6.000 άτομα στον Έβρο και για τουλάχιστον 30.000 ανθρώπους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενώ θα χρησιμοποιηθούν εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, για την ορθή λειτουργία του συστήματος χρειάζεται να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής όσων λαθρομεταναστών συλλαμβάνονται και υποβάλλουν αίτηση ασύλου. 

Αμεσος στόχος, είπε, είναι να σταματήσει η ροή των παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών προς τα αστικά κέντρα και οι παράλληλες μαζικές συλλήψεις τους στα αστικά κέντρα. Παράλληλα, τόνισε ότι προτεραιότητα στις απελάσεις θα δοθεί σε ομάδες υψηλής επικινδυνότητας για δημόσια τάξη και δημόσια υγεία. 

Ο κ. Στυλιανίδης κατέληξε ότι στο εξής θα τηρούνται οι προθεσμίες στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου και ότι για τον σκοπό αυτό θα γίνουν υποχρεωτικές μετατάξεις στην Ανεξάρτητη Υπηρεσία Ασύλου.
http://www.eglimatikotita.gr/2012/07/15_19.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger