Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Πολυπολιτισμικοί πειραματισμοί στην Παιδεία μας. Διαβάστε το ψήφισμα της Ένωσης Φιλολόγων.

Πολυπολιτισμικοί πειραματισμοί στην Παιδεία μας. Διαβάστε το ψήφισμα της Ένωσης Φιλολόγων.


Πολλές φορές έχει θιχθεί ο ανθελληνισμός των σχολικών βιβλίων και της σχολικής εκπαίδευσης γενικότερα μέσα από αυτό εδώ το ιστολόγιο.
Πολλές φορές έχουμε καυτηριάσει το περιεχόμενο των βιβλίων μέσα από τα οποία, τα τελευταία χρόνια έχει εξοστρακιστεί κάθε τι ποιοτικό και ελληνικό, έχοντας πετάξει οι υπεύθυνοι στα σκουπίδια αξιόλογους Έλληνες και Ευρωπαίους λογοτέχνες για να βάλουν στη θέση τους κακογραμμένα κείμενα με πολύ φτωχά λογοτεχνικά σχήματα με μοναδικό στόχο, όχι την πνευματική και γλωσσική καλλιέργεια των παιδιών μας αλλά τον προσανατολισμό τους σε έναν αρρωστημένο μονόδρομο πολυπολιτισμικού μοντέλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα λογοτεχνικό βιβλίο της γ΄γυμνασίου, ένα, γλωσσικώς, φτωχότατο κείμενο, χωρίς καν δευτερεύουσες προτάσεις που μαρτυρεί άτομο με γλωσσική ένδεια, ένα κείμενο από την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ένα λαθρομεταναστολάγνο κείμενο με συγγραφέα τον ανθέλληνα πρώην λαθρομετανάστη Kaplani.
Που κατάντησε η παιδεία μας αλήθεια!
Αρκετές φορές έχουμε θίξει τα κακώς κείμενα στο χώρο της εκπαίδευσης και έχουμε σταθεί με ευαισθησία σε αυτό τον τομέα γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον μιας χώρας.
Επίσης πρόδηλη είναι και η προχειρότητα που αντιμετωπίζονται κάποια θέματα όπως το μάθημα της ιστορίας στο Γυμνάσιο και Λύκειο.
Διαβάστε με προσοχή την ανακοίνωση της Ένωσης Φιλολόγων, την κραυγή θα έλεγα εγώ, και ας σταθούν επιτέλους οι αρμόδιοι πάνω σε αυτό το λεπτότατο θέμα, ας διορθώσουν αυτήν την αδικία που, κατά κύριο λόγο, έχει αρνητικό αντίκτυπο στα παιδιά μας.



Ελευθερία του Λόγου για το www.eglimatikotita.gr
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger