Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Συγχωνεύονται το Κρατικό και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Θεσσαλονίκης

Συγχωνεύονται το Κρατικό και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Θεσσαλονίκης

Τη συγχώνευση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΘΠΑ αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.

Ο κ. Τζαβάρας έκανε λόγο για ένα «αίτημα που έχει ωριμάσει», χαρακτηρίζοντας αδιανόητο το γεγονός ότι υπάρχουν δύο μουσεία με το ίδιο αντικείμενο στην ίδια πόλη. Όπως είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Πέμπτη, με τη συνένωσή τους θα δημιουργηθεί «ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης στην Ευρώπη με στόχο την προβολή της σύγχρονης τέχνης».

Το νέο μουσείο θα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και θα διοικείται όπως προβλέπει ο νόμος. Στη συγχώνευση δεν εντάσσεται το Μουσείο Φωτογραφίας, το οποίο θα αυτονομηθεί και θα λειτουργήσει ως αυτοτελές νομικό πρόσωπο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε τη σημασία ανάδειξης τόσο των συλλογών του Μακεδονικού Μουσείου όσο και της συλλογής Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Παρούσες στη συνέντευξη Τύπου ήταν και οι πρόεδροι του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Κατερίνα Κοσκινά και Ξανθίππη Χόιπελ, οι οποίες από την πλευρά τους χαρακτήρισαν καλοδεχούμενη την πρωτοβουλία του υπουργείου να προχωρήσει στη συγχώνευση στων δύο Μουσείων και χαρακτήρισαν τις ανακοινώσεις «ιστορικής σημασίας» καθώς, όπως ανέφεραν, σηματοδοτούν την ανάγκη μιας αλλαγής και εστίασαν στην ανάγκη το νέο μουσείο να είναι ένας εξωστρεφής οργανισμός.

Newsroom ΔΟΛ
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1883.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger