Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Μαθητές λυκείου οι "crackers" στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Μαθητές λυκείου οι "crackers" στο υπουργείο Δικαιοσύνης


Τρεις μαθητές Λυκείου φέρονται από την Αστυνομία ως οι «crackers», που εισέβαλαν, στις 2 Φεβρουαρίου, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ήδη συνελήφθη στην Αθήνα ένας 18χρονος, ενώ...δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος και άλλων δύο ανηλίκων, 16 και 17 ετών. Οι τρεις μαθητές, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι μέλη της ομάδας με το ψευδώνυμο «Greek Hacking Scene (G.H.S.)», η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για την οργανωμένη επίθεση στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης και στο μήνυμα τους ανέφεραν ότι εκπροσωπούν τους ANONYMOUS. Η ίδια ομάδα έχει εισβάλει και σε πολλούς άλλους ελληνικούς ιστότοπους, ενώ, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι πίσω και από την συντονισμένη επίθεση που «έριξε» τις ιστοσελίδες της Αστυνομίας, του πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και άλλες, τη νύχτα της κρίσιμης ψηφοφορίας του νέου Μνημονίου στη Βουλή, την περασμένη Κυριακή.

Οι τρεις νεαροί κατηγορούμενοι, εκτός από το ψευδώνυμο της ομάδας τους, χρησιμοποιούν και προσωπικά ψευδώνυμα όπως «delirium», «nikpa» και «extasy».

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στις οικίες των τριών νεαρών στην Αθήνα, κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή και τρεις φορητοί υπολογιστές.

Στα κατασχεθέντα πειστήρια διενεργείται ψηφιακή ανάλυση, για να διαπιστωθεί πόσες και ποιες επιθέσεις σε ιστότοπους έχουν πραγματοποιήσει στην Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο έχουν διαπράξει δεκάδες ψηφιακές επιθέσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται, για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας.

Η κατηγορία που βαρύνει τους συμμετέχοντες στην ηλεκτρονική προσβολή της ιστοσελίδας του υπουργείου Δικαιοσύνης αφορά στην παράβαση των διατάξεων για παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα (άρθρο 370 ΠΚ).

http://www.trelokouneli.gr/2012/02/crackers.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger