Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP

ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΟ EUROGROUP


Με πτώση 3,47% έκλεισε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Ο Γενικός Δείκτης σταμάτησε στις 797,13 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 77,08 εκατομμύρια ευρώ. Η τιμή διαπραγμάτευσης του ελληνικού 10ετούς κρατικού ομολόγου ήταν... 

Οι διεθνείς αγορές κεφαλαίων και το ευρώ εμφάνισαν σταθεροποιητικές τάσεις, όχι όμως και οι τιμές του πετρελαίου που εξακολουθούν να σκαρφαλώνουν υψηλότερα ωθούμενες όχι τόσο από την αισιοδοξία ότι η λύση της ελληνικής υπόθεσης σημαίνει επιστροφή της ευρωζώνης στο δρόμο της ανάπτυξης και της πετρελαϊκής κατανάλωσης, όσο από την επιδείνωση της κρίσης της Δύσης με το Ιράν. 

Η θετικότερη εξέλιξη από την χθεσινή έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης της Ελλάδας από το Eurogroup είναι το ότι συνεχίζουν να ενισχύονται οι αγορές ομολόγων των υπερχρεωμένων κρατών της ευρωζώνης. Οι αποδόσεις των ιταλικών και των ισπανικών ομολόγων υποχωρούν χάρη στην αισιοδοξία ότι απομακρύνεται ο κίνδυνος μετάδοσης της ελληνικής κρίσης. 

Το επιτόκιο του ιταλικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 4 μονάδες βάσης στο 5,44% σήμερα το μεσημέρι στο Λονδίνο, αφού νωρίτερα είχε υποχωρήσει στο 5,36%, που είναι η χαμηλότερη απόδοση από τις 9 του περασμένου Σεπτεμβρίου. 

Η Ισπανία πούλησε σήμερα τρίμηνα ομόλογα με μέσο επιτόκιο 0,296%, όταν τα αντίστοιχης διάρκειας ομολόγων που εξέδωσε στις 24 Ιανουαρίου έδιναν μέσο επιτόκιο 1,285%. Πούλησε επίσης ομόλογα εξάμηνης διάρκειας με επιτόκιο 0,764%, θεαματικά χαμηλότερο από το 1,847% που είχε αναγκαστεί να δώσει στις 24 Ιανουαρίου. Η απόδοση των διετούς διάρκειας ομολόγων της ισπανικής κυβέρνησης υποχώρησε σήμερα κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,79%.

Πτώση κατά 2 μονάδες βάσης στο 1,95% σημείωσε και το γερμανικό 10ετές ομόλογο, ενώ η απόδοση του διετούς ομολόγου του Βερολίνου υποχώρησε από το 0,29% στο 0,25%. Πτώση κατά 2 μονάδες βάσης στο 2,21% σημείωσε το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της βρετανικής κυβέρνησης.
http://fimotro.blogspot.com/2012/02/eurogroup_9064.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger