Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Τονωτική ένεση 1 δισ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τονωτική ένεση 1 δισ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Ανάσα στις επιχειρήσεις αναμένεται να δώσει το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, η σύσταση του οποίου συμφωνήθηκε τελικώς χθες μετά την άρση των διαφωνιών ανάμεσα....
στην ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Μέσω του ταμείου προβλέπεται η χορήγηση κεφαλαίων για επενδύσεις, καθώς και κεφαλαίων κίνησης.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, το νέο ταμείο θα αποτελείται από πόρους του ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ, οι οποίοι με μόχλευση από την ΕΤΕπ 1:2 θα παράσχουν συνολική ρευστότητα 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 η ΕΤΕπ θα χορηγήσει δάνεια ύψους 600 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του 2013 τα υπόλοιπα 400 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2015 να έχουν δοθεί στην αγορά 1,44 δισ. ευρώ. Βάσει της συμφωνίας, σε περίπτωση βελτίωσης της αξιολόγησης της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, προβλέπεται η δυνατότητα μεγαλύτερου ποσοστού μόχλευσης από την πλευρά της ΕΤΕπ. Εκτιμάται ότι εάν την επόμενη εβδομάδα υπογραφεί η σχετική σύμβαση, οι τράπεζες με μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας θα μπορούν να χορηγήσουν δάνεια σε λιγότερο από ένα μήνα. Η τόνωση της ρευστότητας στις επιχειρήσεις αποτελεί μία από τις τρεις βασικές προτεραιότητες, όπως τόνισε χθες σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους η κ. Διαμαντοπούλου.

Η δεύτερη μεγάλη προτεραιότητα είναι η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος την ερχόμενη Δευτέρα. Στο νομοσχέδιο, το οποίο είχε ετοιμαστεί από τον κ. Χρυσοχοΐδη, έχουν προστεθεί νέες ρυθμίσεις που συνδέονται με τις καινούργιες υποχρεώσεις της Ελλάδας βάσει του δεύτερου Μνημονίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και η άμεση κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών.

Τρίτος βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη είναι η προσέλκυση νέων επενδύσεων καθώς και η επίλυση των εκκρεμοτήτων που αφορούν παλαιές επενδύσεις. Η κ. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο χθες για την ανάγκη ενός «επενδυτικού αρραβώνα» με όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τόνισε δε ότι η προσέλκυση επενδύσεων θα πρέπει να εστιάζεται σε συγκεκριμένους τομείς και όχι να αποτελεί μια γενική, αόριστη και τελικώς μη αποτελεσματική πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Ανάπτυξης θα μεταβεί την επόμενη Δευτέρα στο Βερολίνο, σε μια προσπάθεια αφενός εξεύρεσης λύσης για τις εκκρεμότητες με τις γερμανικές επιχειρήσεις που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, αφετέρου για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των Γερμανών προς τους Ελληνες.
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/1_2215.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger