Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » BBC: Τι δηλώνει η Μέρκελ για την Ελλάδα

BBC: Τι δηλώνει η Μέρκελ για την Ελλάδα


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει ότι θα ήταν καταστροφική μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τονίζοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση η Ευρωζώνη θα γινόταν «απίστευτα εξασθενημένη». «Έχουμε πάρει την....απόφαση να ανήκουμε σε μια νομισματική ένωση. Είναι μια απόφαση όχι μόνο νομισματική, αλλά επίσης πολιτική ... Θα ήταν καταστροφικό αν λέγαμε σε μία από τις χώρες που έχει αποφασίσει να είναι μαζί μας: "Δεν σας θέλουμε πια" ... Εξάλλου οι (ευρωπαϊκές) συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναρωτιούνται: "Ποιος θα είναι ο επόμενος;" Η ευρωζώνη θα γινόταν απίστευτα εξασθενημένη» σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.
Προθέτει πως η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα «μακρύ και δύσβατο δρόμο» αλλά θα ήταν ένα «τεράστιο πολιτικό λάθος να επιτραπεί στην Ελλάδα» να εγκαταλείψει το ευρώ.

«Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη. Η Ευρώπη, και ιδίως η ευρωζώνη, είναι σε κρίση. Η κρίση αυτή είναι η συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έχει προκαλέσει συζητήσεις πολύ σκληρές σε πολλές χώρες» παρατηρεί η 'Ανγκελα Μέρκελ, ερωτηθείσα για την ανάδυση ενός αντι-γερμανικού αισθήματος στην Ελλάδα.

Παράλληλα, επαναβεβαιώνει την υποστήριξή της στην παρουσία της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά την άρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον να ενταχθεί στο νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο.
newscode
http://www.trelokouneli.gr/2012/03/bbc_26.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger