Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Όλη η αλήθεια για τη Σαντορίνη και τις φήμες για έκρηξη ηφαιστείου

Όλη η αλήθεια για τη Σαντορίνη και τις φήμες για έκρηξη ηφαιστείου


Δεκάδες μικροσεισμοί, παραμορφώσεις στο φλοιό της Γης και μία πλειάδα σεισμολόγων και άλλων ειδικών να παρακολουθούν το φαινόμενο, επί 24ωρου βάσεως. Η γη τρέμει στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Κρήτη και στη Σαντορίνη, ξυπνώντας το φόβο για μια ενδεχόμενη ενεργοποίηση του ηφαιστείου του νησιού.
Το υποθαλάσσιο ηφαίστειο της Σαντορίνης έδωσε την τελευταία του έκρηξη το 1950. Από τότε βρίσκεται σε ύπνωση. Όμως, εδώ και ένα χρόνο, φαίνεται πως υπάρχει κινητικότητα στην περιοχή, η οποία προκαλεί προβληματισμό στους επιστήμονες. Η «Espresso» παρουσιάζει σήμερα τις απόψεις ειδικών για το θέμα. Όλοι συμφωνούν ότι η ήρεμη φάση του ηφαιστείου έχει φθάσει στο τέλος της και ότι έχει ξεκινήσει μία ενεργή φάση. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι το φαινόμενο δεν εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. 

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος σημειώνει ότι στην περιοχή εκδηλώνεται ένα «σμήνος σεισμών» και χαρακτηρίζει το φαινόμενο «πολύ υψηλής σημαντικότητας». Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι η σημαντικότητα «δεν συνεπάγεται απαραίτητα και επικινδυνότητα».

Ο Ευθύμιος Λέκκας του ΟΑΣΠ, λέει ότι και στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί έξαρση στην περιοχή, χωρίς, όμως να γίνει κάτι σημαντικό ή επικίνδυνο.

Τέλος, οι επιστήμονες του Ινστιτούτου παρακολούθησης του ηφαιστείου, θεωρούν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και επισημαίνουν ότι και το Μάιο του 2011 υπήρξε παρόμοια έξαρση και σεισμική δραστηριότητα, η οποία σταμάτησε χωρίς κάποιο έντονο γεγονός.
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger