Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Ιστορίες ελληνικής γραφειοκρατίας στους «New York Times»

Ιστορίες ελληνικής γραφειοκρατίας στους «New York Times»


Απίστευτη ταλαιπωρία για τους έλληνες επιχειρηματίες

Ακόμη ένα δημοσίευμα σε αμερικανικό ΜΜΕ αναδεικνύει την ελληνική γραφειοκρατία ως τη «γάγγραινα» για τις επενδύσεις στην χώρα.

Με πρωτοσέλιδη ανταπόκριση από την Αθήνα, η εφημερίδα «New York Times» αναφέρεται σε συγκεκριμένη περίπτωση ενός.....
προγραμματιστή υπολογιστών, του 36χρονου Φώτη Αντωνόπουλου, ο οποίος είχε δημιουργήσει ηλεκτρονική εταιρεία πώλησης προϊόντων ελιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, χρειάστηκε δέκα μήνες για να συγκεντρώσει τα δεκάδες έγγραφα και σφραγίδες ώστε να λάβει τελικά την έγκριση. Όπως υπογραμμίζεται, η πιο παράξενη απαίτηση ήταν όπως τα μέλη του διοικητικού συμβούλιου της εταιρείας που ήθελε να ιδρύσει, έπρεπε, κάτι που ζητούσε το υπουργείο Υγείας, να υποβάλουν ακτινογραφία πνευμόνων και δείγμα κοπράνων, καθώς επρόκειτο για επιχείρηση τροφίμων.

«Γελάω πλέον με όλα αυτά», δήλωσε ο κ. Αντωνόπουλος, προσθέτοντας ότι «αλλά, δεν θα ήταν τόσο αστεία, αν ήδη δεν είχα μία τόσο καλοπληρωμένη εργασία. Θα ήταν ο απόλυτος εφιάλτης. Αυτό που συνέβη σε εμάς δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Αυτό γίνεται με όλους όσους προσπαθούν να ξεκινήσουν μία εταιρεία και είναι πολύ απογοητευτικό».

Επίσης, στο δημοσίευμα προβάλλεται η εκτίμηση ότι ο κ. Αντωνόπουλος ήλπιζε ότι η «OliveShop.com» θα μπορούσε να αποτελέσει «περίπτωση-παράδειγμα», δείχνοντας στους νέους Έλληνες, κυρίως όσους έχουν άνεση με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ότι δεν θα πρέπει να εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να βρουν δουλειά.

Ο κ. Αντωνόπουλος δήλωσε στους «New York Times» ότι κάποια στιγμή δέχθηκε μία τεράστια παραγγελία από τη Δανία, αλλά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή ήταν τόσο μεγάλες που αποφάσισαν να μην προχωρήσουν. 

Αντίθετα, όπως είπε, για να διεκπεραιωθεί μία ανάλογη παραγγελία από τις ΗΠΑ και να λάβουν την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής χρειάστηκε μόνο ένα 24ωρο,τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έγιναν όλα διαδικτυακά. Στην Ελλάδα, τίποτε δεν μπορεί να γίνει με αυτό τον τρόπο».

Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι «το δείγμα κοπράνων δεν μπορεί να είναι το επίκεντρο της ιστορίας. Εμείς τα καταφέραμε».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της νεοϋορκέζικης εφημερίδας, οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα, που βρίσκεται στην τέταρτη χρονιά οικονομικής ύφεσης, είναι πρόθυμοι να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα, όπως σημειώνεται, προσθέτοντας ότι το 2011, τουλάχιστον 68.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν στη χώρα και περίπου 135.000 θέσεις εργασίας, που συνδέονταν με αυτές εξαφανίστηκαν, ενώ και για φέτος οι προβλέψεις είναι ζοφερές. Και αυτό γιατί, επισημαίνεται χαρακτηριστικά, παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές υποσχέσεις για βελτίωση της κατάστασης, το κλίμα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα «παραμένει απαράδεκτο».

Το δημοσίευμα επικαλείται πρόσφατη ανάλυση της εταιρείας «McKinsey & Company» ότι η ελληνική οικονομία «υποφέρει χρονίως, λόγω των μη ευνοϊκών προϋποθέσεων που ισχύουν για την ανάπτυξη επιχειρήσεων».

http://www.newsbeast.gr/
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/new-york-times_20.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger