Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Απεβίωσε ο δημιουργός του Red Bull

Απεβίωσε ο δημιουργός του Red Bull


Εφυγε από τη ζωή ο δημιουργός του ενεργειακού ποτού Redbull Chaleo Yoovidhya, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ. Ο Chaleo ήταν παιδί κινεζικής οικογένειας η οποία είχε μεταναστεύσει στην Ταϊλάνδη.

Αν και έζησε τα νιάτα του στη φτώχεια κατάφερε να φτάσει στη 205η θέση της λίστας των πλουσιοτέρων ανθρώπων του κόσμου του περιοδικού Forbes.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ο Chaleo τη δεκαετία του 1960s ίδρυσε μια εταιρία αντιβιοτικών η οποία εν τέλει παρήγε ένα ποτό υπό την ονομασία Krating Daeng. Το 1984 μαζί με τον Αυστρακής καταγωγής επενδυτή Dietrich Mateschitz δημιούργησαν το μη-ανθρακούχο ποτό με τη μεταφρασμένη στα αγγλικά ονομασία του Red Bull.

Το Red Bull πωλείται πλέον σε 164 χώρες και η εταιρία απασχολεί 8,300 εργαζομένους. Παράλληλα έχει δική της ομάδα στη Formula One. Το Μάρτιο του 2006 αγόρασε στη New York/New Jersey την ομάδα MetroStars και τη μετονόμασε σε New York Red Bulls.

Ο Chaleo και ο Mateschitz ελέγχουν έκαστος το 49% της εταιρίας η οποία έχει έδρα το Salzburg, στην Αυστρία. Το εναπομείναν 2% είναι στον έλεγχο του υιού του Chaleo

sofokleousin
http://himaira.blogspot.com/2012/03/red-bull.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger