Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Τρία ελληνικά μουσεία στο Google Art Project

Τρία ελληνικά μουσεία στο Google Art Project


[IMG]
Ένα από τα πολλά πράγματα με τα οποία ασχολείται η Google, είναι το Google Art Project. Ο επισκέπτης αυτής της ιστοσελίδας που άνοιξε στις αρχές του 2011 μπορούσε αρχικά να περιηγηθεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία και art galleries του κόσμου και να δει τα έργα που περιλαμβάνονται σε αυτά μέσα από την οθόνη του υπολογιστή του. Από τότε μέχρι σήμερα η Google έχει αυξήσει σημαντικά τη λίστα των εκθεμάτων που μπορούμε να απολαύσουμε, με το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης να είναι οι τελευταίες προσθήκες σε αυτή. Έτσι, σήμερα είναι διαθέσιμα 151 μουσεία από 40 διαφορετικές χώρες.

[IMG]
Η συνεργασία της Google με αυτά τα 3 μουσεία ξεκίνησε πριν από 7 μήνες. Το υλικό που δημιουργήθηκε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα επιτρέπει τον επισκέπτη να θαυμάσει σε μοναδική ανάλυση μερικά από τα ομορφότερα έργα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Ιδιαίτερα για το Μουσείο της Ακρόπολης μας δίνεται η δυνατότητα να περιηγηθούμε μέσα στους χώρους του, όπως ακριβώς χρησιμοποιούμε το Street View στο Google Maps. Το Μουσείο αυτό αποτελεί ένα από τα 46 άλλα στον κόσμο για τα οποία είναι διαθέσιμη αυτή η λειτουργία.
Μπορείτε και εσείς να απολαύσετε τα εκθέματα που είναι διαθέσιμα για 3 από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, καθώς και για άλλα πολλά από όλο τον κόσμο, πηγαίνοντας στοgoogleartproject.com.
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger