Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Τέλος τα τεκμήρια, επιστρέφει το Πόθεν Έσχες!

Τέλος τα τεκμήρια, επιστρέφει το Πόθεν Έσχες!


Την αντικατάσταση των “άδικων” τεκμηρίων (μέχρι και το παιδί χρεώνεσαι…) από τις “Πραγματικές Δαπάνες Διαβίωσης”, εξετάζει η κυβέρνηση για το 2013, την ώρα που η τρόικα καραδοκεί και απαιτεί λεφτά και φόρους ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει να αντικατασταθούν τα τεκμήρια από τις “Πραγματικές Δαπάνες Διαβίωσης” (αγορές, ενοίκια, δαπάνες για λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κ.α.), οι οποίες θα αποτυπώνονται στο πόθεν έσχες που θα συνοδεύει από του χρόνου, την φορολογική μας δήλωση.

Μέσω του πόθεν έσχες θα ενημερώνεται το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο στο οποίο θα αποτυπώνεται η ακίνητη περιουσία του φορολογούμενου, τα εισοδήματα του, καθώς επίσης και όλα τα στοιχεία για τις καταθέσεις και τις επενδύσεις του σε ομόλογα, μετοχές κ.α.

Το μέτρο αυτό θα ευνοεί τους φορολογουμένους αν δηλώνουν μεγαλύτερα πραγματικά εισοδήματα, ενώ στον αντίποδα όμως ίσως αποτρέπει άλλους από το να ζητούν αποδείξεις για δαπάνες, που θα μειώνουν το δηλωθέν εισόδημά τους. Έτσι στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν και δύο επιπλέον μέτρα:
http://www.eglimatikotita.gr/2012/07/blog-post_6618.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger