Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Η κατασκευή του iPhone 5 κοστίζει 167.50 δολάρια

Η κατασκευή του iPhone 5 κοστίζει 167.50 δολάρια

Η κατασκευή του iPhone 5 κοστίζει 167.50 δολάρια 
Η εταιρεία UBM TechInsights δημοσίευσε πρόσφατα μια εκτίμηση για το κόστος κατασκευής ενός iPhone 5, συγκεκριμένα της έκδοσης στα 16GB.

Σύμφωνα με την ανάλυση η οθόνη του νέου iPhone κοστίζει στην Apple 18 δολάρια για το πλαίσιο και 7.50 για την μεμβράνη αφής. Ο επεξεργαστής κοστίζει 28 δολάρια, η κάμερα 10 και οι ενσωματωμένες κεραίες WiFi, Bluetooth και GPS μόνο 4 δολάρια. Μαζί με τα υπόλοιπα εξαρτήματα της συσκευής, το κόστος κατασκευής του ανέρχεται μόλις στα 167.50 δολάρια.

Το ποσό αυτό είναι αισθητά αυξημένο από τις προηγούμενες συσκευές της Apple. Η κατασκευή του iPhone 4S κόστιζε στην εταιρεία 132.50 δολάρια ανά συσκευή ενώ του iPhone 4 μόνο 112 δολάρια. Μάλιστα φαίνεται πως πέρα από την κάμερα και την μνήμη, όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα κοστίζουν περισσότερο από τα αντίστοιχά τους στις προηγούμενες συσκευές.

Η TechInsights αναφέρει στην ανάλυση της πως τα ποσά αυτά είναι προσωρινές εκτιμήσεις, αφού η συσκευή δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει και δεν έχουν την δυνατότητα να την «ανοίξουν» για να αναλύσουν κάθε εξάρτημα της. Υπόσχεται μάλιστα να δημοσιεύσει μια πιο έγκυρη ανάλυση μόλις κυκλοφορήσει το νέο smartphone.


Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger