Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » , » Πώς με τη σύλληψη Βαξεβάνη χάνονται τα ίχνη της λίστας Λαγκάρντ!

Πώς με τη σύλληψη Βαξεβάνη χάνονται τα ίχνη της λίστας Λαγκάρντ!

Λουκάς Καβακόπουλος

Σε προηγούμενη ανάρτηση διατύπωσα τις αμφιβολίες και τις αντιρρήσεις μου για τη δημοσίευση της "Λίστας Λαγκάρντ-Hot Doc". Δεν είχα προβλέψει όμως σε καμιά περίπτωση τη γελοία και απαράδεκτη αντίδραση του συστήματος:
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αστυνομίας: «Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ.»
Το περιοδικό δημοσιεύει λίστα 2059 ονομάτων Ελλήνων η οποία, όπως ισχυρίζεται ο εκδότης του, πρόκειται για .....
αυτή που είχαν παραλάβει οι ελληνικές αρχές από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η δίωξη του Βαξεβάνη, ο οποίος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει το πολιτικό σύστημα εδώ και εβδομάδες! Ειδικά καθώς θα έπρεπε να διωχθούν εκείνοι που ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ τα στοιχεία των φοροφυγάδων από τη δικαιοσύνη και όχι εκείνοι που τα αποκαλύπτουν! 

Διαμαρτύρομαι για τη δίωξη Βαξεβάνη και καλώ όλους τους υπεύθυνους να τη σταματήσουν άμεσα! Ο Βαξεβάνης έκανε σημαντικά λάθη με αυτή τη δημοσίευση, αυτά που του καταλογίζω στην προηγούμενη ανάρτηση σ' αυτό το blog, αυτό όμως δεν τον κάνει σε καμία περίπτωση ένοχο!

Ας προχωρήσουμε όμως και σε ένα βαθύτερο επίπεδο, και ας κάνουμε μια ανάλυση των γεγονότων, για να δούμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή:

1) Με τη δίωξη επιβεβαιώνεται από τις αρχές έμμεσα η γνησιότητα της λίστας που δημοσίευσε το Hot Doc, είτε όμως είναι η λίστα αυθεντική είτε όχι. Ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί πλέον αν η λίστα είναι η αυθεντική; Ο απλός λαός κάνει άμεσα την απλοϊκή σκέψη: "Αν τον κυνηγάνε που τη δημοσίευσε, πρέπει να είναι η αυθεντική λίστα". Δεν είναι όμως αναγκαστικά!

2) Με την απειλή της δίωξης αποκλείεται η περαιτέρω δημοσίευση στοιχείων της λίστας. Δεν θα μάθουμε λοιπόν ποτέ τα πατρώνυμα και τα λοιπά στοιχεία των καταθετών, τα ποσά των καταθέσεων, και τα στοιχεία που υποτίθεται ότι έχει ο Βαξεβάνης στα χέρια του, και τα οποία ξεκαθαρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει με τη λίστα. 

3) Μπλοκάρεται η αποκάλυψη της λίστας στη Βουλή, καθώς στοιχειοθετείται πλέον και νομικά η "παρανομία" της δημοσίευσής της. Και την ευθύνη για το μπλοκάρισμα δεν τη φορτώθηκε η Βουλή και τα πολιτικά συμφέροντα που δεν θέλουν να αποκαλυφθεί (γιατί αν την μπλόκαραν μέσα στη βουλή θα προκαλούσαν σάλο και έντονες αντιδράσεις από το λαό), αλλά ένας δημοσιογράφος. 

Οπότε το πολιτικό παρασκήνιο με αυτό τον τρόπο μπλοκάρει την ουσιαστική αποκάλυψη της λίστας, θολώνοντας όμως τα νερά ανεπανόρθωτα, καθώς μας οδηγούν να νομίζουμε ότι έχουμε μάθει πλέον ποια είναι η λίστα, χωρίς όμως να την έχουμε ουσιαστικά στα χέρια μας.

Προσέξτε το αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό: Η Βουλή έχει νομική ασυλία και θα μπορούσε να προχωρήσει στην αποκάλυψή της αυθεντικής λίστας χωρίς προβλήματα και χωρίς φόβο παραχάραξης. Θα γινόταν χαμός αν αποδεικνυόταν ότι η λίστα που θα διαβαστεί μέσα στη Βουλή έχει "πειραχθεί". Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον δημοσιογράφο! Τώρα άνετα μπορεί να αποφευχθεί η δημοσίευση της πραγματικής -ή της ολοκληρωμένης- λίστας και κανείς δεν θα μπορεί να ξεκαθαρίσει τι έγινε στα αλήθεια.

Εδώ παίζεται λοιπόν ένα ιδιαίτερα βρώμικο παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να υποψιαστούμε ότι η λίστα δόθηκε στον Βαξεβάνη (όπως παραδέχεται ο ίδιος) από έναν ανώνυμο κάτοχό της ακριβώς για να προχωρήσει ο Βαξεβάνης στη δημοσίευσή της και μετά να γίνει η δίωξη του. Δηλαδή, η δίωξη θα μπορούσε να είναι προσχεδιασμένη - και ο Βαξεβάνης να έχει πέσει θύμα μιας περίπλοκης παγίδας, που σκοπό έχει την πλήρη παραχάραξη ή απόκρυψη της λίστας!

Ακριβώς για αυτό το λόγο θεώρησα στο προηγούμενο κείμενό μου σ' αυτό το blog ως ανόητη και επικίνδυνη τη δημοσίευση της λίστας από τον Βαξεβάνη, ιδιαίτερα με τον τρόπο που το έκανε! 

Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να προσέξουν πολύ τα επόμενα βήματά τους, αν θέλουμε να βγει άκρη από το χάος που δημιουργείται. 
Θα πρέπει πρώτα από όλα, πριν γίνει οτιδήποτε άλλο, να ξεκαθαριστεί αν αυτή η λίστα είναι η ίδια με αυτή που επρόκειτο να διαβαστεί στη Βουλή.

Είναι καιρός για να προσέξουμε όλοι μας πάρα πολύ. 
Η χώρα μας έχει μπει εδώ και καιρό σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι σκιών και ψεμάτων, γιατί τα συμφέροντα που θίγονται είναι τεράστια. 
Θα γίνουν πολλές βρώμικες κινήσεις που έχουν σκοπό να παραπλανήσουν και να προκαλέσουν σύγχυση στον λαό. 
Τα πράγματα από εδώ και πέρα δεν θα είναι αυτά που φαίνονται!
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6296.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger