Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Συγκρατημένα αισιόδοξος για την οικονομία ο Γ. Ζαννιάς

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την οικονομία ο Γ. Ζαννιάς

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την οικονομία ο Γ. Ζαννιάς 
Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την επανάκαμψη της ηρεμίας και της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα ώστε αυτό να συμβάλει στις αναπτυξιακές προσπάθειες της χώρας, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γ. Ζαννιάς.

Ο κ. Ζαννιάς, στην ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας «πώς πάνε οι τράπεζες;» απάντησε ότι επιστρέφουν οι καταθέσεις, προχωράει η ανακεφαλαιοποίηση και το οικονομικό κλίμα σιγά- σιγά αλλάζει. Οι τράπεζες, πρόσθεσε, «σύντομα θα μπουν στην καρδιά της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας».

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε πως περιμένει να «μπουν μπροστά, σύντομα, τα μεγάλα έργα, τα οποία μαζί με τις συναφείς εργασίες προβλέπεται να απασχολήσουν έως και εκατό χιλιάδες ανθρώπους».

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαννιάς σημείωσε πως σιγά- σιγά γίνονται τοποθετήσεις κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε ρευστό επί του παρόντος, και ήδη τα «περιβόητα σπρέντ» που έως τον Ιούλιο ήταν στις 3.000 μονάδες, σήμερα είναι 850-900 μονάδες και ο δείκτης του Χρηματιστηρίου στην Αθήνα είναι τετραψήφιος. Επισήμανε στον κ. Παπούλια ότι, όπως αναφέρει και ο ευρωπαϊκός Τύπος, τον τελευταίο καιρό έχει τοποθετηθεί στην ευρωπαϊκή οικονομία ποσό 100 δισ. ευρώ.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/482576/sugratimena-aisiodoxos-gia-tin-oikonomia-o-g-zannias/
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger