Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Οι δουλειές του σπιτιού «ευνουχίζουν» τους άνδρες

Οι δουλειές του σπιτιού «ευνουχίζουν» τους άνδρες

Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνει ένας παντρεμένος άνδρας στις δουλειές του σπιτιού, όπως το μαγείρεμα ή τα ψώνια, τόσο λιγότερες σεξουαλικές επαφές έχει, υποστηρίζεται σε μια μελέτη που δημοσιεύεται στο τεύχος Φεβρουαρίου της Αμερικανικής Επιθεώρησης Κοινωνιολογίας. Το αντίθετο ισχύει αν...
ο άνδρας αφιερώνει περισσότερο χρόνο στο αυτοκίνητο ή τον κήπο, διαβεβαιώνει η μελέτη με τίτλο «Ισότητα, οικιακές δουλειές και συχνότητα των σεξουαλικών επαφών στο γάμο».

Σύμφωνα με τον Σαμπίνο Κόρνριτς, ερευνητή του Ινστιτούτου Χουάν Μαρτς της Μαδρίτης, ο οποίος είναι ο διευθυντής της έρευνας, «τα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας συμμετέχει περισσότερο στις δουλειές που είναι παραδοσιακά αφιερωμένες στις γυναίκες, κάνουν λόγο για μικρότερο αριθμό σεξουαλικών επαφών».

«Κατά τον ίδιο τρόπο, τα ζευγάρια στα οποία ο άνδρας συμμετέχει περισσότερο σε δουλειές που θεωρούνται παραδοσιακά ανδρικές, όπως η κηπουρική, το πλήρωμα των λογαριασμών, η ενασχόληση με το αυτοκίνητο, αναφέρουν συχνότερες σεξουαλικές επαφές» από ένα μέσο όρο 5 φορών στη διάρκεια του μήνα που προηγήθηκε της μελέτης.

«Υπάρχει ένα είδος σεξουαλικού σεναρίου καλά προσδιορισμένου από το φύλο, στο οποίο η συμπεριφορά αναλόγως του φύλου είναι σημαντική για τη δημιουργία της σεξουαλικής επιθυμίας και την ολοκλήρωση της πράξης» προσθέτει ο Κόρνριτς, ο οποίος συνυπογράφει τη μελέτη με τις κοινωνιολόγους του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον Τζούλι Μπράινς και Κατρίνα Λεπ.

Όμως τα συμπεράσματα της μελέτης, η οποία βασίζεται σ' ένα ερωτηματολόγιο που συμπληρώθηκε από 7.002 πρόσωπα, δεν πρέπει να παρακινήσουν τους άνδρες να παρατήσουν την ηλεκτρική σκούπα: «Η άρνηση της συμμετοχής στις δουλειές του σπιτιού προκαλεί συγκρούσεις στο ζευγάρι και την αίσθηση του ανικανοποίητου στις συζύγους» η οποία συνδέεται επίσης με τη σεξουαλική δραστηριότητα, προειδοποιεί ο ερευνητής.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΑΝΔΡΕΣ ΜΗΝ ΧΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ.....

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ………

N. D.
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger