Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Έτσι θα μεταμορφώσει το Δημόσιο η κυβέρνηση... λέμε τώρα

Έτσι θα μεταμορφώσει το Δημόσιο η κυβέρνηση... λέμε τώρα

Επικεντρωμένη στον βασικό της στόχο να προωθήσει το σχέδιο για την μεταρρύθμιση στο δημόσιο, βασισμένη σε τρεις βασικούς άξονες βρίσκεται η κυβέρνηση δεδομένου ότι τα 
χρονικά περιθώρια στενεύουν καθώς τον Μάρτιο πρόκειται να καταφτάσουν στη χώρα μας οι κύριοι της Τρόικας.

Επιτάχυνση της διαθεσιμότητας

Ο πρώτος άξονας αφορά την επιτάχυνση της διαθεσιμότητας των 2.000 υπαλλήλων και στη συνέχεια το πρόγραμμα κινητικότητας, καθώς εντός των ημερών αναμένεται να ξεπεραστούν ορισμένες εκκρεμότητες και να ανακοινωθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι ανάγκες σε κενές θέσεις που υπάρχουν στο δημόσιο (αυτές υπολογίζονται σε πάνω από 10.000- κυρίως για το υπουργείο Δημόσιας Τάξεως, ασφαλιστικά ταμεία, την υγεία κλπ).

Νέα οργανογράμματα

Ο δεύτερος άξονας αφορά στα νέα οργανογράμματα στα υπουργεία. Ήδη, από το μεσημέρι συνεδριάζει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, για την έγκριση των νέων οργανογραμμάτων σε τέσσερα ακόμη υπουργεία, μετά την έγκριση των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Περιβάλλοντος.

Θα εγκριθούν τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων Δικαιοσύνης, Μακεδονίας-Θράκης, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μειωθούν στο 60%, κατά μέσο όρο, οι δομές τους.

Το επόμενο διάστημα, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, θα εγκριθούν τα οργανογράμματα σε ακόμη πέντε υπουργεία. Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη μείωση των δομών των υπουργείων θα επιτευχθεί σημαντική οικονομία κλίμακας, ενώ στόχος είναι να ενισχυθεί ο κεντρικός ρόλος των υπουργείων, καθώς και οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες και συμβάλουν στην επιχειρηματικότητα.

Απομάκρυνση επίορκών υπαλλήλων

Ο τρίτος και τελευταίος άξονας αφορά στον εντοπισμό και την απομάκρυνση των επίορκων ή ακατάλληλων και «κοπανατζήδων» υπαλλήλων στο δημόσιο, ενώ για μία ακόμη φορά επιχειρείται η επιτάχυνση των διαδικασιών για την εξεύρεση των υπαλλήλων που αμαυρώνουν την εικόνα των εργαζομένων στο δημόσιο και συμβάλουν στην απαξίωση δημόσιων δομών.

Το θέμα των επίορκων υπαλλήλων, που παραμένουν στις θέσεις τους και συγκαταλέγονται μόνιμα στα «ευρήματα» των εκθέσεων των ελεγκτικών αρχών, αποτελεί πρόβλημα για την κυβέρνηση, ενώ σημειώνεται ότι από τους περίπου 4.000 επίορκους, μόνο 800 τέθηκαν σε καθεστώς αργίας το περασμένο έτος.

Ταυτόχρονα, η καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων από τα πειθαρχικά συμβούλια επιτείνει το πρόβλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον εντοπισμό των επίορκων (με σοβαρά παραπτώματα ή που απουσιάζουν επί μακρόν και αδικαιολογήτως από την υπηρεσία τους) αναμένονται ακόμη και επιτόπιες έφοδοι από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης. Στόχος της διοίκησης αποτελεί η ένταξή τους σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να αποκρουστεί το αίτημα της τρόικας για οριζόντιες απολύσεις.

Πηγή: www.paraskhnio.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8263.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger