Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Όλο το γραφείο Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ!

Όλο το γραφείο Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ!

Νέα τροπή στην υπόθεση της διερεύνησης των ευθυνών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου έδωσε η κατάθεση της τότε διευθύντριας του γραφείου του πρώην “τσάρου” Χρύσας Χατζή ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, που ήταν μαραθώνια και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κατάθεση της κας Χατζή χαρακτηρίστηκε από αδυναμία να θυμηθεί ημερομηνίες, στιχομυθίες και λεπτομερή περιστατικά που σχετίζονται με την έλευση της λίστας Λαγκάρντ στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2010, και έτσι τα μέλη της Επιτροπής της ζήτησαν να καταθέσει τα 28 ονόματα όλων των συνεργατών του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ώστε με τη σειρά τους να κληθούν να παρουσιαστούν και να καταθέσουν στην Προανακριτική.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Χατζή δήλωσε πως περίπου στις αρχές Οκτωβρίου του 2010παρέλαβε στο υπουργείο Οικονομικών κλειστό φάκελο τον οποίο στη συνέχεια και παρέδωσε στον πολιτικό της προϊστάμενο Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Για την παραλαβή του σφραγισμένου αυτού φακέλου δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία που τηρείται συνήθως (πρωτόκολλα παράδοσης-παραλαβής) αλλά παρελήφθη από την ίδια, η οποία και πιστοποίησε ιδιοχείρως σε ένα άσπρο χαρτί ότι τον παρέλαβε, χωρίς όμως και να είναι απόλυτα σίγουρη για το πώς ήταν το χαρτί αυτό.
Η ίδια δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει από ποιον και που φυλάχθηκε ο φάκελος αυτός στη συνέχεια. Γι΄αυτό και τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής ζήτησαν από τη μάρτυρα να καταθέσει στην επιτροπή την προσεχή Τρίτη τα ονόματα των 28 προσώπων που πλαισίωναν το γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Στόχος είναι να κληθούν όλοι τους ως μάρτυρες προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα σε ποιον τελικά εμπιστεύθηκε o κ. Παπακωνσταντίνου το επίμαχο CD που στη συνέχεια όμως χάθηκε.
Τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής θα καλέσουν ακόμη εκ νέου την επόμε νη εβδομάδα τον πρώην πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι Ηλία Κλη για συμπληρωματική κατάθεση, προκειμένου να απαντήσει αν στη λίστα την οποία δημοσίευσε στο περιοδικό “Hot Doc” ο Κώστας Βαξεβάνης υπάρχουν καταθέτες τους οποίους να γνωρίζει ο ίδιος, με την ιδιότητα που διατηρεί ως σύμβουλος του ΣΕΒ.
ysterografa.gr
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger