Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Πάνω από 30.000 καρναβαλιστές στην Πάτρα!

Πάνω από 30.000 καρναβαλιστές στην Πάτρα!Ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς στέλνει το αισιόδοξο μήνυμα ότι «η Πάτρα αντιστέκεται στην κρίση και την πλήξη, δίνοντας τη σκυτάλη στη γιορτή και στην ελπίδα».

Το Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση, όπου πρωταγωνιστές θα είναι τα πληρώματα του “κρυμμένου θησαυρού”.

Οι φωτισμοί, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός, αλλά και το κέφι αναμένεται να προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα, σε όσους παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Την Κυριακή μετά τις 2.30 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με επικεφαλής όπως πάντα τον βασιλιά Καρνάβαλο. Θα ακολουθήσουν τα σατιρικά και καλλιτεχνικά καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων, που αποτελούν δημιουργίες των καλλιτεχνών του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου.

Μετά τον βασιλιά καρνάβαλο και τη βασίλισσα, θα παρελάσουν Η Πειρατεία στο Ίντερνετ, Το τέρας της Τρόικα, Η εξάρτηση της Ελλάδας, Ταμείο Αποψίλωσης, Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα, Μίνι Καρνάβαλος, Κάστρο με δράκο, Φιγούρες του Παραμυθιού: Ο Γίγαντας και η Κοκκινοσκουφίτσα, Φιγούρες του Παραμυθιού: Ο Λύκος τα Γουρουνάκια και τα Δέντρα, Πίτερ Παν, Κούνελος και Μουσικό Άρμα.
Μετά τα άρματα θα ακολουθήσει η παρέλαση των πληρωμάτων του “κρυμμένου θησαυρού”, πολλά εκ των οποίων θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και καρναβαλικές κατασκευές.

Οι 30.000 καρναβαλιστές αναμένεται να δώσουν έναν ιδιαίτερο τόνο με τις ευφάνταστες και πολύχρωμες στολές, αλλά και τα πρωτότυπα θέματά τους.

Κυρίαρχη πηγή της καρναβαλικής έμπνευσης των πληρωμάτων στάθηκε η οικονομική κρίση, που αντιμετωπίστηκε με καυστικό χιούμορ και ανατρεπτικό τρόπο.

Την παρέλαση θα κλείσουν τα άρματα των σοκολατοριχτών, που θα προσφέρουν μεγάλες ποσότητες σοκολάτας στους θεατές.

Η αυλαία του καρναβαλιού θα πέσει στις 9.00 το βράδυ στο μώλο της Αγίου Νικολάου, με την τελετή λήξης, ενώ στην συνέχεια θα παραδοθεί στην πυρά ο βασιλιάς καρνάβαλος.
Όσον αφορά την επισκεψιμότητα, αυξηθήκαν τις τελευταίες ημέρες οι κρατήσεις δωματίων στα ξενοδοχεία της πόλης, και σύμφωνα με τα στοιχεία η πληρότητα φθάνει στο 80%.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, αλλά και ο εμπορικός κόσμος ελπίζει να πάρει πάει μια βαθιά ανάσα η τοπική οικονομία, αν και διατυπώνονται εκτιμήσεις, ότι ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών θα βρεθεί στην Πάτρα, την Κυριακή.

Στο μεταξύ, η αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην υπάρξουν απρόοπτα, όχι μόνο κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, αλλά και όλο το καρναβαλικό τριήμερο.

totefteri
http://tsekouratoi.blogspot.com/2012/02/30000_8472.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger