Υλικά
Για το φαλάφελ:
1/2 κούπα ρεβίθια που έχετε μουλιάσει στο νερό από το προηγούμενο βράδυ και έχετε στραγγίξει σε μία πετσέτα
1 κουταλιά σπόρους κύμινου
1/2 κουταλιά κόλιαντρο σε σκόνη
1/2 κουταλιά κόκκινο καυτερό πιπέρι
1/2 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές χυμός φρέσκου λεμονιού
3 κουταλιές αλεύρι ή φρυγανιά θρυμματισμένη
Λίγα φύλλα φρέσκου κόλιαντρου ψιλοκομμένα
Για τη σος γιαουρτιού:
1/2 κούπα στραγγιστού γιαουρτιού
1 κουταλιά λεμόνι
1/2 κουταλιά ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
1. Στραγγίζετε τα ρεβίθια όσο καλύτερα μπορείτε σε πετσέτες για να τραβήξετε την υγρασία.
2. Ρίχνετε όλα τα υλικά (για το φαλάφελ) μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές σφιχτό μείγμα. Αν χρειαστεί ρίξετε περισσότερο αλεύρι ή φρυγανιά.
3. Πλάθετε σε μεγάλα, πλακουτσωτά κεφτεδάκια και τηγανίζετε σε ελαιόλαδο ή τα ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
4. Ενώνετε όλα τα υλικά (για τη σος) σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
5. Παίρνετε πίτες ολικής άλεσης και φτιάχνετε τα σουβλάκια σας.