Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Κι όμως το Facebook κάνει καλό στην υγεία!

Κι όμως το Facebook κάνει καλό στην υγεία!Μετά τις δεκάδες έρευνες που χαρακτηρίζουν το Facebook εθιστικό, έρχεται μια νέα για τα ανατρέψει όσα ξέραμε.

Όντως το Facebook μπορεί να είναι κακό για την κοινωνική μας ζωή και να μας «τρώει» πολύτιμο χρόνο, όμως οι ειδικοί λένε πως κάνει καλό στην καρδιά!

Μια νέα έρευνα που διεξήγαγε το ινστιτούτο Auxologico Italian Institute σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ, υποστηρίζει ότι τα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, μειώνουν τους ρυθμούς της καρδιάς. Ερευνητές από το Μιλάνο μελέτησαν 30 φοιτητές ηλικίας 19-25, καταγράφοντας τις αντιδράσεις του εγκεφάλου, την πίεση του αίματος, τους χτύπους της καρδιάς και τη διαστολή της κόρης των ματιών. Στους φοιτητές δόθηκαν 3 ασκήσεις διάρκειας ενός λεπτού: να κοιτάζουν πανοραμικές φωτογραφίες τοπίων, να χαζεύουν στο προφίλ τους στο Facebook και να λύσουν ένα περίπλοκο μαθηματικό πρόβλημα.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο online περιοδικό Cyberpsychology, Behaviour and Social Networking, υποδεικνύουν χαλάρωση και συνολική μείωση του επιπέδου στρες του οργανισμού, χαρά και ενθουσιασμό όταν σερφάρουν στο Facebook, σε αντίθεση με την υπερβολική χαλάρωση που προσφέρουν τα τοπία και την ένταση της επίλυσης του μαθηματικού προβλήματος.

http://www.mediagate.gr
http://himaira.blogspot.com/2012/02/facebook_11.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger