Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Η Google μετατρέπεται από την 1η Μαρτίου σε...Big Brother!

Η Google μετατρέπεται από την 1η Μαρτίου σε...Big Brother!


Κάθε διαδικτυακή κίνηση των εθελοντών – χρηστών θα καταγράφει από την 1η Μαρτίου η Google και μάλιστα.... επί πληρωμή, μέσω μιας νέας εφαρμογή ονόματι Screenwise.
Όποιος λοιπόν συνηθίζει να χρησιμοποιεί για την περιήγησή του στο ίντερντετ το Google
και δεν θεωρεί ότι έχει κάτι να... κρύψει, μπορεί να ανταλλάξει τα διαδικτυακά του ίχνη και τα προσωπικά του δεδομένα από το Gmail και το YouTube με... δωροκάρτες της Amazon.
Συγκεκριμένα, κάθε χρήστης του Google Chrome που το επιθυμεί μπορεί να κατεβάσει όχι μόνο δωρεάν την απαραίτητη Chrome Extension, αλλά μάλιστα να πληρωθεί γι'αυτή του την κίνηση, με... πέντε δολάρια μέσω δωροεπιταγής της Amazon. Για κάθε τρίμηνο παραμονής στην υπηρεσία ή Google πληρώνει με άλλα... πέντε δολάρια, αλλά στην περίπτωση που ο εθελοντής – χρήστης επιθυμεί να εγκαταστήσει το πρόγραμμα σε όλους τους υπολογιστές του σπιτιού του, τότε θα πάρει 100 δολάρια εφάπαξ, με την εγκατάσταση του Chrome Extension στην αρχή και στη συνέχεια θα παίρνει 20 δολάρια το μήνα για ένα χρόνο.Εννοείται, πάντα σε δωροεπιταγή της Amazon.
Πάντως, από την πρώτη στιγμή που η Google έκανε τη σχετική ανακοίνωση, οι αντιδράσεις ήταν τόσο έντονες, που τελικά η εταιρεία θα αναγκαστεί για αυτήν της την εφαρμογή να απολογηθεί στο Κογκρέσο. Είναι γνωστή, άλλωστε, η ευαισθησία των Αμερικανών για τα προσωπικά δεδομένα.
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr


Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger