Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Το ΔNT θα αποφασίσει το Μάρτιο για την συμβολή του στο νέο πακέτο στήριξης

Το ΔNT θα αποφασίσει το Μάρτιο για την συμβολή του στο νέο πακέτο στήριξης


Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αποφασίσει για το επίπεδο της συμμετοχής του στο νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της επόμενης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, δήλωσε η γενική διευθύντρια του....
ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. «Θα προτείνω να συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο διοίκησης του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Μαρτίου», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ προσθέτοντας ότι η βοήθεια του Ταμείου «θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες που η Ελλάδα δεσμεύθηκε να κάνει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου» στον τομέα των περικοπών δημοσίων δαπανών, καθώς και από «πρόσθετα θέματα», όπως η συγκρότηση ενός αξιόπιστου μηχανισμού στήριξης της Ευρωζώνης.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον διεθνή Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες η συμβολή του Ταμείου θα περιορισθεί στο ποσό των 13 δισ. ευρώ, αλλά δεν δεσμεύθηκε ούτε για συμμετοχή κατά το 1/3 του ποσού, το ύψος δηλαδή στο οποίο ανήλθε η συμβολή του ΔΝΤ στο πρώτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

«Το συμβούλιο διοίκησης θα προσδιορίσει το ακριβές ύψος της συμβολής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα», είπε.

Η Ευρωζώνη οφείλει να ενισχύσει τους πόρους του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, εάν θέλει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να έχει μία σημαντική συμβολή στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, σημείωσε.

«Η ενίσχυση του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης συζητήθηκε σήμερα , αλλά δεν αποφασίσθηκε σήμερα», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σχετικά με αυτό το θέμα ότι είναι πεπεισμένος πως οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα συμφωνήσουν στην ενίσχυση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατά τη Σύνοδο Κορυφής στις 1 και 2 Μαρτίου.

http://www.trelokouneli.gr/2012/02/blog-post_3734.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger