Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » ΝΕΑ «ΔΙΑΡΡΟΗ» ΑΠΟ ΤΗ WIKILEAKS

ΝΕΑ «ΔΙΑΡΡΟΗ» ΑΠΟ ΤΗ WIKILEAKS


Πάνω από πέντε εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιας εταιρίας ανάλυσης και μελετών των ΗΠΑ θα φέρει στο φως της δημοσιότητας ο ιστότοπος WikiLeaks, όπως  ανακοίνωσε. Ο WikiLeaks σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι απέκτησε πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο...
ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της εταιρίας Strategic Forecasting Inc. (Stratfor), η οποία εδρεύει στο Όστιν του Τέξας.

Η Stratfor αυτοπαρουσιάζεται ως μια επιχείρηση που παρέχει έναντι συνδρομής γεωπολιτικές αναλύσεις και συλλέγει πληροφορίες βασιζόμενη στην προσέγγιση των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι η Stratfor, «μια ιδιωτική εταιρία πληροφοριών, βασίζεται σε πληροφοριοδότες από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ξένες υπηρεσίες πληροφοριών με αμφιλεγόμενη φήμη, και δημοσιογράφους. Αυτό που προκαλεί σοβαρή ανησυχία είναι ότι οι στόχοι της είναι, μεταξύ άλλων, οργανώσεις ακτιβιστών οι οποίες μάχονται για δίκαιους σκοπούς».

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Stratfor, Τζορτζ Φρίντμαν, προειδοποίησε την 11η Ιανουαρίου ότι μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπεκλάπησαν, όμως τόνισε ότι αυτοί που τα απέκτησαν θα δυσκολευτούν να βρουν ο,τιδήποτε σημαντικό.
http://fimotro.blogspot.com/2012/02/wikileaks.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger