Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Σήμα κινδύνου για το ούζο Μυτιλήνης

Σήμα κινδύνου για το ούζο Μυτιλήνης

Η αύξηση του ειδικού φόρου γονατίζει τις ...
επιχειρήσεις του νησιού.

Το παραδοσιακό μυτιληνιό ουζάκι κινδυνεύει. Χθες σήμα κινδύνου εξέπεμψαν οι ποτοποιοί της Λέσβου, μέλη του Συνδέσμου Ποτοποιών και Αποσταγματοποιών του νησιού.



Στο σύνδεσμο δραστηριοποιούνται 16 επιχειρήσεις παραγωγής ούζου από τις πιο γνωστές πανελλαδικά, που καλύπτουν πάνω από το 50% της ετήσιας εθνικής κατανάλωσης.

Με εξαγωγές σε περισσότερες από 30 χώρες του εξωτερικού και με περίπου 200 εργαζόμενους που στηρίζουν την τοπική αγροτική παραγωγή και οικονομία.

Οι παραγωγοί του ονομαστού παραδοσιακού ελληνικού ποτού, όπως δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία, επισημαίνουν ότι ο κλάδος οδηγείται στον αφανισμό από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) κατά 123% μέσα σε 16 μήνες, την επιβολή ΦΠΑ επί του ειδικού φόρου των λοιπών φόρων, την άμεση απόδοση του ΕΦΚ εντός 25 ημερών, μαζί με την απόδοση του ΦΠΑ, το μεγάλο κόστος των μεταφορών και την υπαγωγή της εστίασης στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Όλα αυτά οδηγούν, λένε, στη λαθραία εισαγωγή και διακίνηση αιθυλικής αλκοόλης και προϊόντων ούζου.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, πέρυσι υπολογίζονται σε περίπου 30.000 τόνους τα προϊόντα μόνο τσίπουρου που εισήχθησαν στην Ελλάδα.
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1656.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger