Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » ΑΕΙ και ΤΕΙ έχασαν 150 εκατ. ευρώ απο το PSI

ΑΕΙ και ΤΕΙ έχασαν 150 εκατ. ευρώ απο το PSI


Αναβρασμός επικρατεί στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μετά το «κούρεμα», των ομολόγων στα οποία είχαν μετατραπεί τα αποθεματικά τους από την Τράπεζα της Ελλάδας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους. Όπως δηλώνουν Πρυτάνεις και πρόεδροι των....



ΤΕΙ, το ποσό που έχει χαθεί υπερβαίνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ απειλούν με μηνύσεις κατά της Τράπεζας της Ελλάδας και ομαδικές παραίτησεις. Ηδη οι πρόεδροι των ΤΕΙ έλαβαν απόφαση να απέχουν από τα διοικητικά τους καθήκοντα την Πέμπτη και την Παρασκευή, ζητώντας να αρθεί το «κούρεμα» κατά 68% των αποθεματικών τους από την Τράπεζα της Ελλάδος για την ολοκλήρωση του PSI. Σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν ανταποκριθεί και δεν διασφαλίσει τις ανωτέρω ελάχιστες απαραίτητες προϋποθέσεις για την λειτουργία των ΤΕΙ της χώρας, οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων θα υποχρεωθούν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, όπως λένε οι πρόεδροι των ΤΕΙ .
Για το ίδιο θέμα συνεδριάζουν σήμερα οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, οι οποίοι θεωρούν αυθαίρετες της ενέργειες της ΤτΕ, ζητώντας την άμεση επιστροφή των αφαιρεθέντων ποσών στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων.
http://www.trelokouneli.gr/2012/03/150-psi.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger