Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ: "ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ: "ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ"


Για το πρόγραμμα «Ήλιος» και τη συνάντησή του με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου μίλησε στην γερμανική ραδιοφωνία ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων (BDI), Χανς Πέτερ Κάιτελ. Ο κ. Κάιτελ υπογράμμισε την ανάγκη η Ελλάδα «να βοηθηθεί, ώστε να βοηθήσει η ίδια τον εαυτό της» και ανακοίνωσε ότι, την επόμενη εβδομάδα, ο σύνδεσμός του θα...
συναντηθεί με Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα τους.
Ο πρόεδρος της BDI επισημαίνει ότι τώρα αρχίζει η συζήτηση σχετικώς με τη γεωγραφική προέλευση της ενέργειας και αναφέρει ενδεικτικά την Ελλάδα, η οποία διαθέτει πολύ μεγαλύτερη ηλιοφάνεια από την Γερμανία. Τονίζει ότι έχει μεγάλη σημασία «να δώσουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία να τραβηχτεί μόνη της από τον βούρκο, με ένα πρόγραμμα του μέλλοντος και όχι να το κάνουμε διαρκώς με πακέτα βοήθειας» και τονίζει την ανάγκη ένταξης της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό ενεργειακό δίκτυο.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν υπάρχουν όρια στην αλληλεγγύη που πρέπει να δείχνουν οι εταίροι της Ελλάδας, ο κ. Κάιτελ τάσσεται υπέρ της παροχής βοήθειας, η οποία θα επιτρέψει στους Έλληνες να αναλάβουν δράση, προκειμένου να σωθούν μόνοι τους.
«Δεν πρέπει να δίνουμε συνεχώς χρήματα, ούτε να ακολουθούμε διαδικασίες δασκάλου-μαθητή» εξηγεί και κάνει λόγο για συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί, την επόμενη εβδομάδα, στη Γερμανία μεταξύ Γερμανών βιομηχάνων και Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι «επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εντατικά στη χώρα τους και να απαλλαγούν από τη φήμη ότι δεν είναι αρκετά πατριώτες». Ο Χανς Πέτερ Κάιτελ δηλώνει μάλιστα πεπεισμένος ότι στην Ελλάδα «υπάρχει πολύ περισσότερο και πιο θετικό πάθος από ό,τι αντιλαμβανόμαστε εμείς στην Γερμανία».
http://fimotro.blogspot.com/2012/03/blog-post_6491.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger