Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Διευκρινίσεις για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ

Διευκρινίσεις για το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ


Η σχετική αίτηση όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο του υπουργείου θα πρέπει να συνοδεύεται από φωτοτυπία του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και δήλωση του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2011 ή 2012 του ιδιοκτήτη.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που απαλλάσσονται από το ειδικό τέλος ακινήτων αλλά έχουν λάβει το λογαριασμό από τη ΔΕΗ ή από τους άλλους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος (με το ποσό του τέλους) θα πρέπει να καταβάλλουν το τέλος και στη συνέχεια να υποβάλουν αίτηση από την εφορία στην οποία υπάγονται για την επιστροφή του ποσού.

Σχετικά με την επιβολή του μειωμένου συντελεστή (0,5) για τον υπολογισμό του τέλους σε πολύτεκνους διευκρινίζεται ότι ισχύει για όσους έχουν από 4 παιδιά και πάνω και ότι το μειωμένο τέλος δεν ισχύει αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε ζώνη με τιμή άνω των 3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Για την απαλλαγή των ανέργων από το ειδικό τέλος ακινήτων το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι το οικογενειακό εισόδημα του ανέργου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ ποσό που προσαυξάνεται κατά 4.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο και η αξία της ακίνητης περιουσίας του με βάση τα στοιχεία του 2008 να μην είναι μεγαλύτερη από 150.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 10.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Η απαλλαγή και στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει αν το ιδιοκατοικούμενο ακίνητο βρίσκεται σε τιμή ζώνης με τιμή μεγαλύτερη των 3.000 ευρώ το τμ.

Σε ότι αφορά τους ιδιοκτήτες που δεν καταβάλλουν το τέλος ακινήτων διευκρινίζεται ότι μετά την παρέλευση 4 μηνών από την ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης η ΔΕΗ ή οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές ρεύματος αποστέλλουν τα στοιχεία των οφειλετών στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και αυτή με τη σειρά της στις ΔΟΥ οι οποίες θα προχωρούν στην εφαρμογή των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger