Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Το Eurogroup στέλνει 35,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

Το Eurogroup στέλνει 35,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα


Ναι στην εκταμίευση της πρώτης δόσης από το δεύτερο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα είπε το Eurogroup. Επεκτείνεται το "κούρεμα" σε όλα τα ομόλογα.Μετά την αίσια έκβαση του"κουρέματος" των ελληνικών ομολόγων και τη μεγάλη συμμετοχή των ιδιωτών, το μεσημέρι της Παρασκευής, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την αποδέσμευση 35,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, το οποίο συνολικά ανέρχεται σε 130 δισ. ευρώ.


Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έκανε την ανακοίνωση αυτή αφού προήδρευσε της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Επίσης, το Eurogroup, ενημερώθηκε για την ενεργοποίηση των ρητρών συλλογικής δράσης (CAC), που θα επεκτείνουν το "κούρεμα" σε όλα τα επιλέξιμα ομόλογα ελληνικού δικαίου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης.

Στο "κούρεμα" συμμετείχαν εθελοντικά ιδιώτες που διακρατούν χρέος 172 δισ. ευρώ, δηλαδή 85,8% των ομολόγων (διέπονται από το ελληνικό δίκαιο), κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να ενεργοποιηθούν τα CAC, ανεβάζοντας το ποσοστό του "κουρέματος" στο 95,7%.

Όπως ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για τα υπόλοιπα ομόλογα, που διέπονται από ξένο δίκαιο, οι κάτοχοι των οποίων δεν συμμετείχαν στο κούρεμα, η Αθήνα έχει επεκτείνει την προθεσμία για εθελοντική υπαγωγή στο PSI μέχρι τις 23 Μαρτίου.
news247
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger