Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Ενα χωριό ελπίζει στη... μαριχουάνα!

Ενα χωριό ελπίζει στη... μαριχουάνα!



Στους στενούς δρόμους της μικρής Ρασκέρα στην Καταλονία, ο περαστικός μυρίζει στην ατμόσφαιρα


λαού τους: να εγκρίνουν ή όχι την καλλιέργεια μαριχουάνας για να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση! Την ιδέα σκαρφίστηκε ο δήμαρχος Μπερνάτ Πελίζα, ο οποίος υπέγραψε μία συμφωνία αξίας 1,3 εκατομμυρίων ευρώ με την Ενωση Προσωπικής Χρήσης Κάνναβης Βαρκελώνης (Abcda) για τη μίσθωση 17 στρεμμάτων γης με σκοπό την καλλιέργεια μαριχουάνας για προσωπική χρήση (που επιτρέπεται από την ισπανική νομοθεσία).

Η ένωση που καλλιεργεί κάνναβη για θεραπευτικούς σκοπούς και μετρά πέντε χιλιάδες μέλη, θα πληρώνει 650.000 ευρώ τον χρόνο στην Ρασκέρα δίνοντας έτσι μια ανάσα… ζωής στα άδεια ταμεία του Δήμου. 

Η μικρή πόλη που ζει κυρίως από την καλλιέργεια ελαιόλαδου, θα επιλέξει σήμερα αν συμφωνεί με το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Αριστερού Δημάρχου ο οποίος δήλωσε πως αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία από το 75% των κατοίκων θα παραιτηθεί. 

Στο μεταξύ η κοινότητα της Ρασκέρα είναι διχασμένη και δεν επιθυμεί να μιλήσει για την προτίμησή της καθώς πολλοί εκφράζουν φόβους ότι η μικρή γραφική τους πόλη θα μετατραπεί σε πυρήνα ναρκομανών. 

Μένει να περιμένουν μέχρι απόψε για να διαπιστώσουν αν από την καμινάδα του Δημαρχείου της Ρασκέρα θα βγει λευκός καπνός…
http://tsekouratoi.blogspot.com/2012/04/blog-post_1114.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger