Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » , » Ο Άκης έφερε το πρωτογενές έλλειμμα στο 1,679 δισ. ευρώ, κ.Βενιζέλο;;

Ο Άκης έφερε το πρωτογενές έλλειμμα στο 1,679 δισ. ευρώ, κ.Βενιζέλο;;


Ο Άκης του έφταιγε του Βενιζέλου για την συντριβή του ΠΑΣΟΚ. Το ότι το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 9,09 δισ. ευρώ, και το πρωτογενές έλλειμμα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε στα 1,679 δισ. ευρώ το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου 2012 στην χώρα που ήταν υπουργός Οικονομικών και μας πούλαγε "φούμαρα" ότι θα είχε πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο και γι αυτό έπρεπε να....
ψηφίσουμε το Μνημόνιο, αυτό δεν τον πείραξε.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού -σε τροποποιημένη ταμειακή βάση- τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής από το υπουργείο Οικονομικών.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 16,19 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου (16,64 δισ. ευρώ) κατά 448 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 14,65 δισ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2012, παρουσιάζοντας υστέρηση κατά 335 εκατ. έναντι του στόχου (14,99 δισ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012.

H ως άνω υστέρηση οφείλεται σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών «αφενός στην απόκλιση των εισπράξεων Φ.Π.Α. (κατά 435 εκατ. ευρώ) έναντι του στόχου, λόγω του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης και αφετέρου στην υστέρηση ορισμένων μη φορολογικών εσόδων ειδικού χαρακτήρα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/1679.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger