Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Η Γερμανία ενδέχεται να χάσει την προεδρία των ταμείων διάσωσης

Η Γερμανία ενδέχεται να χάσει την προεδρία των ταμείων διάσωσης


«Ο Γιούνκερ υποστηρίζει τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών για τη θέση του επικεφαλής στο Eurogroup», έχει τίτλο σημερινό δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης euobserver.com. To δημοσίευμα επισημαίνει ότι την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν....
Κλοντ Γιούνκερ, σε ομιλία του στο Αμβούργο σε συζήτηση που διοργάνωσε το περιοδικόDer Spiegel, δήλωσε ότι «υποστηρίζει πλήρως» την υποψηφιότητα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup. Σύμφωνα με τον Ζ. Γιούνκερ, ο διάδοχός του θα πρέπει να είναι κάποιος που να έχει την ικανότητα να ακούει τις διάφορες πλευρές και να έχει βαθιές γνώσεις για όλα τα θέματα της Ευρωζώνης. «Από αυτή την άποψη ο Σόιμπλε ταιριάζει απόλυτα στις προδιαγραφές της θέσης» δήλωσε ο Ζ. Γιούνκερ.

Το δημοσίευμα αναφέρει, ωστόσο, ότι ορισμένοι διπλωμάτες έχουν εκφράσει επιφυλάξεις σχετικά με την επιλογή του Σόιμπλε, με το επιχείρημα ότι θα έστελνε μήνυμα ότι η Γερμανία διοικεί σε απόλυτο βαθμό την ευρωζώνη. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μετατρέψεις ένα «γεράκι» σε μετριοπαθή, από το να τον βάλεις να προεδρεύει στην ομάδα των Υπουργών από 17 διαφορετικές χώρες, όπου θα πρέπει να συμβιβάζει 17 διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις.

Τέλος, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι εάν τελικά ο Σόιμπλε τοποθετηθεί επικεφαλής του Eurogroup, η Γερμανία θα πρέπει να παραιτηθεί από την προεδρία των ταμείων διάσωσης της ευρωζώνης. Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, που κατέχει τώρα τη θέση του επικεφαλής του EFSF είχε την ελπίδα να παραμείνει ως επικεφαλής του μόνιμου ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, του ESM που θα αρχίσει να λειτουργεί από την 1η Ιουλίου. «Εάν όμως ο Σόιμπλε πάρει τη θέση του Γιούνκερ, τότε η Γαλλία και η Ισπανία θα διεκδικήσουν την προεδρία των ταμείων», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: 24h.gr
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger