Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Όλα έγιναν για το πετρέλαιο της Ελλάδος. Ανοιχτή επιστολή προς Γερμανό Τραπεζίτη

Όλα έγιναν για το πετρέλαιο της Ελλάδος. Ανοιχτή επιστολή προς Γερμανό Τραπεζίτη


Ανοιχτή επιστολή στον Κεντρικό Τραπεζίτη της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν! Τι έλεγε η Bundesbank το 2009 και γιατί έφερε την ... καταστροφή το 2010;

Την έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, βλέπει η βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph», η οποία σε δημοσίευμά της υποστηρίζει πως.....
κάτι τέτοιο θα γίνει στις 2-3 Ιουνίου και μάλιστα σχεδιασμένα.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται κάποιο εσωτερικό σημείωμα που κυκλοφόρησε μεταξύ των γραφείων των οικονομικών αναλυτών της μεγάλης ιαπωνικής τράπεζας «Tokyo Mitsubishi-UFJ».

Επίσης η ε/φ Telegraph, γράφει μεταξύ άλλων, πως κάτι τέτοιο συμπεραίνεται, και από τα όσα ειπώθηκαν κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδεχομένως και να συζητήθηκε αυτό το «σενάριο», καθώς αμέσως μετά το πέρας της Συνόδου την Τετάρτη, το ευρώ σημείωσε απότομη πτώση στα διεθνή χρηματηστήρια, και την επομένη κυκλοφόρησαν σχόλια της Bundesbank ότι η Ελλάδα παραβιάζει το πρόγραμμα διάσωσης.

Η παρατήρηση της ε/φ «Daily Telegraph», ότι στα σχόλια της Bundesbank εμπεριέχει σοβαρή υπόνοια περί της αλλαγής στάσης της Γερμανικής Τράπεζας, σε ότι αφορά την παραβίαση του προγράμματος διάσωσης απο μέρους της Ελλάδος, παρʼότι η ΕΕ απεφάσισε μονομερώς να “καθυστερήση” την εκταμίευση ποσού ενός 1 δισ πρός την Ελλάδα, πρός το παρόν, είναι αξιοσημείωτη!!!

Οι κεντρικές τράπεζες και οι εταιρίες θα διέπρατταν "σοβαρό λάθος" εάν δεν προετοιμάζονταν για μιά έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υποστήριξε ο Didier Reynders, ο αντιπρόεδρος του Βελγίου.

Μιλώντας στο European American Press Club στο Παρίσι, ο κ. Reynders δήλωσε πως "Δεν υπάρχει οργανωμένη συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς το τι κάνουμε (εάν αποχωρήσει η Ελλάδα), τώρα, εάν οι κεντρικές τράπεζες και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν προετοιμάζονται για αυτό το σενάριο, τότε διαπράττουν σοβαρό επαγγελματικό σφάλμα".

Σύμφωνα με το Reuters, πρωταγωνιστές στον σχεδιασμό του σεναρίου “Σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ”, είναι οι γαλλικές τράπεζες Credit Agricole, BNP Paribas και Societe Generale. Η πρόσκληση του ηγέτη του νέου Γαλλικού Κόμματος της Ελλάδος, κ. Βενιζέλου, απο τον Φρανσουά Ολάντ σε κοινή “διαβούλευση”, φαίνεται ότι περιείχε και επιπλέον “οδηγίες” πρός “ναυτιλομένους”.

Σχέδια έκτακτης ανάγκης για αντιμετώπιση πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη φέρονται, σύμφωνα με τραπεζική πηγή που επικαλείται το Reuters, να καταρτίζουν οι γαλλικές τράπεζες, οι οποίες έχουν σημαντική έκθεση, σε ελληνικό χρέος.

Τις προετοιμασίες έχουν εντείνει, σύμφωνα με την πηγή, ιδιαίτερα τα τρία μεγαλύτερα γαλλικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, Credit Agricole, BNP Paribas και Societe Generale.

Οι τρεις τράπεζες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα του Reuters.

«Κάθε τράπεζα έχει μία ομάδα εργασίας αυτή την περίοδο που εξετάζει τις πιθανές επιπτώσεις μίας επιστροφής σε εθνικό νόμισμα», δήλωσε η πηγή στο βρετανικό πρακτορείο Reuters.

Ο αναλυτής Θεμιστοκλής Φιοτάκης, και ο επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη, Χιου Πιλ, σε μία από τις κύριες επενδυτικές τράπεζες της Γουόλ Στριτ, την Goldman Sachs, γράφουν, σε ένα σημείωμά τους, το οποίο τιτλοφορείται, «Τα σφάλματα μιας ελληνικής εδόξου: «Η εισαγωγή διαφορετικού νομίσματος δεν αποτελεί εύκολη επιλογή για την Ελλάδα», και ότι, η υπόθεση πως μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη, θα χρειαστεί «μερικούς μήνες, αν όχι εβδομάδες» αγνοεί σημαντικές πραγματικές παραμέτρους, για τις δυσκολίες μιας εξόδου της Ελλάδας, όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και για την ίδια την Ελλάδα.

Στην πραγματικότητα λένε ότι η νομισματική υποτίμηση δεν είναι το μόνο που πρέπει να γίνει. Έτσι, υποστηρίζουν «ότι το κόστος της εισαγωγής ενός καινούργιου νοσμίσματος είναι τόσο μεγάλο, και το οποίο θα λειτουργεί, ως ισχυρό αντικίνητρο, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρωζώνη, σε μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση στο προσεχές μέλλον.

Το αν η Ελλάδα εγκαταλείψει "ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ" το ευρώ, σύμφωνα με τούς “αναλυτές” και τούς “οικονομολόγους” της Goldman Sachs, θα εξαρτηθεί κατά πολύ, από το κατά πόσον οι τοπικοί “άρχοντες” και κυβερνώντες στην Ελλάδα, θα πάρουν μονομερή μέτρα κατά των διεθνών τοκογλύφων-πιστωτών μας.

Ο “εκβιασμός” τον οποίον εμπεριέχει η εν προκειμένω οικονομική ανάλυση της Goldman Sachs, αναδυκνείει μεγαλοπρεπώς και το μέγεθος του “φόβου” των τοκογλύφων-πιστωτών μας, απο τυχόν αποχώρηση της χώρας απο το Ευρώ.

Βέβαια η ανάγνωση και η αποτύπωση αυτού του ¨φόβου” δεν αποτελεί κριτήριο αποφασιστικό, ή απλά κριτήριο, σύμφωνα με το οποίο ο Ελληνικός λαός, άκριτα θα προχωρήσει στην “αυτοχειρία” του.

Το εθνικό συμφέρον ενός λαού συνίσταται σε ένα πολύπλοκο και πολύπλευρο πλέγμα μερικών συνισταμένων συμφερόντων, δυναμικά εξελισσόμενων, πάντα όμως εν ισσορροπία και σε πλήρη στόχευση της επίτευξης των στρατηγικών στόχων του Εθνους.

Τέσσερα σενάρια για το τι θα συμβεί αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη, παρουσιάζει σε έκθεση της η Morgan Stanley, εξετάζοντας τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, στην ευρωπαϊκή οικονομία και τις χώρες της περιφέρειας.

Ο αντίκτυπος στην οικονομία της Ελλάδας, από την εφαρμογή ενός ή συνδοιασμού κάποιων εξ αυτών των σεναρίων, θα είναι ολέθριος, κατά την Morgan Stanley.

Για χάρη του κ. Γενς Βάιντμαν, η Άνγκελα Μέρκελ δεν δίστασε να θυσιάσει και αυτόν ακόμη τον “μεγάλο” κ. Άξελ Βέμπερ, ο οποίος είδε τον νεαρό οικονομολόγο να αναλαμβάνει τα ηνία της Μπούντεσμπανκ.

Ο ίδιος όμως να μην μετακινείται στη θέση του Ζαν-Κλοντ Τρισέ, στα ηνία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως του είχε υποσχεθεί παρασκηνιακά η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Έκτοτε, όλοι γνωρίζουν πως, όταν μιλάει ο σημερινός πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ κ. Γενς Βάιντμαν, ακούγεται ο “αντίλαλος” των απόψεων και των επιθυμιών της ίδιας της κ. Άνγκελα Μέρκελ.

Ο νεαρός κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, κ. Γενς Βάιντμαν, έστειλε αυστηρό μήνυμα πρός την Αθήνα, ξεκαθαρίζοντας ότι, στην περίπτωση κατά την οποίαν η κυβέρνηση η οποία θα εκλεγεί από την αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, επιλέξει να μην τηρήσει τις δεσμεύσεις, οι οποίες απορρέουν από τα Μνημόνια Ι και ΙΙ, θα διακοπεί άμεσα η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μας, στο πλαίσιο της μη τήρησης όρων της δανειακής σύμβασης.

Σάς υπενθυμίζω παρακάτω τί δημοσίευε το Υπουργείο Οικονομικών σας κ. Γενς Βάιντμαν, την 01-01-2010, σε επίσημη έκθεσή του για το Δημόσιο χρέος της Ελλάδος.

Παρακάτω φαίνεται τι περιελάμβανε η έκθεση του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών για το Κρατικό Δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ονομαστικού ΑΕΠ
ανά κράτος, κατά το 2009 (2008) :

Ιαπωνία 189,8 % (173,1 %), Ελλάδα 115,2% (105,8 %), Ιταλία 114,61% (99,2 %), Βέλγιο 97,2 % (89,8 %), Γαλλία 76,1 % (67,4 %), Γερμανία 73,1 % (65,9 %), Ευρωζώνη 73,0 % (61,5 %), Ευρωπαϊκή Ένωση (μέσος όρος) 72,6 % (61,5 %), Αυστρία 69,1 % (62,6 %), Ηνωμένο Βασίλειο 68,6 % (52,0 %), Ιρλανδία 65,8 % (44,1 %), Ηνωμένες Πολιτείες 65,2 % (70,7 %), Ολλανδία 59,8 % (58,2 %), Ισπανία 54,3 % (39,7 %), Σουηδία 42,1 % (38,0 %), Ελβετία 41.3 % (2008), Λουξεμβούργο 15,0 % (13,5 %), Εσθονία 7,4 % (4,6 %).

Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (Έκθεση Δεκεμβρίου 2009, δημοσιευθήσα στίς 01-01-2010).

Σε ότι αφορά την Ελλάδα το ποσοστό του Δημόσιου Χρέους ήταν 115,2 % του ΑΕΠ, σύμφωνα με την δική σας έκθεση, του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, μικρότερο δηλ από αυτό το οποίο η κ. Μέρκελ διακυρηγμένα θεωρεί ώς όριο βιωσιμότητος, δηλ. το 120 % του ΑΕΠ, της Ισπανίας ήταν 54,3 % και της Ιταλίας 114,61 %, κτλ.

Τί συνέβη, και ξαφνικά το 2010 ανακαλύψατε όλοι εσείς οι Ευρωπαίοι, ότι, το χρέος της Ελλάδος, ήταν μή βιώσιμο, μή εξυπηρετήσιμο, και ότι η χώρα μου έπρεπε να είναι υπό την Επιτροπεία σας, και υποτελή σας, υπο την κατοχή σας ώς νεοαποικία σας ;;;

Μήπως ο ανταγωνισμός των υδρογονανθράκων της περιοχής μας, και φοβηθήκατε "τυχόν" συμφωνίες του Ελληνικού κράτους με Ρώσσους και Κινέζους, οπότε αυτόματα εθίγοντο τα μακροοικονονομικά και γεωπολιτικά σας συμφέροντα ώς Γερμανικό Κράτος και ώς ΕΕ ;;;

Γιατί καταστήσατε την χώρα μου, "προτεκτοράτο" σας, σχεδιασμένα και μεθοδικά, υπό την κατοχή σας, ανενδοίαστα και προκλητικά, φτωχοποιώντας τον λαό της, μόνον και μόνον επειδή θέλετε να καταληστεύσετε τον πλούτο της ;;;

Η συνειδητή και εντέχνως, μετατροπή της εικόνας μιας χώρας, ότι δήθεν βρίσκεται στο μεταίχμιο μεταξύ ευρώ και δραχμής, ευρωπαϊκού η τριτοδρομικού-τριτοκοσμικού προσανατολισμού, είναι αποτέλεσμα των δικών σας πρακτικών και επιλογών των δύο τελευταίων ετών.

Όταν πολύ καλά γνωρίζετε ότι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη είναι βασική Εθνική στρατηγική επιλογή της Ελλάδος, και πάντως όχι άκριτα.

Ύστερα απο τα “αίσχη” της "διαφθοράς" και των “σκανδάλων”, των συμπατριωτών σας, των παγκοσμίως γνωστών πλέον, κύριε Γενς Βάιντμαν, σε αγαστή συνεργασία με τούς ντόπιους “δωσίλογους” και προστατευόμενους του Γερμανικού κράτους, των οποίων τα αποτελέσματα σήμερα πληρώνει και βιώνει ο Ελληνικός λαός, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να μάς “κουνάτε” το δάκτυλο κύριε “Μπούντεσμπανκ”.

Αρκετά με τίς υποδείξεις περί των δεσμεύσεων και υποχρεώσεων του Ελληνικού κράτους, των Ελλήνων, τίς οποίες, να είστε βέβαιος ότι, οι Ελληνες θα τηρήσουν έως “κεραίας”, παρότι γνωρίζουν, και το γνωρίζουν πλέον πάρα πολύ καλά, άπαντες, ότι το περιβόητο "χρέος", δεν αντιπροσωπεύει πραγματικό χρέος, αλλά παράνομες προμήθειες, μίζες, και τοκογλυφικά εξοντωτικά επιτόκια, μεσαζόντων και "λαμόγιων" του δικού σας “συναφιού”, και βέβαια τεχνηέντως διογκωμένο, εξυπηρετώντας ευρύτερους σχεδιασμούς σας.

Θα πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι είναι προφανές, ότι μιά "υποχρεωτική" έξοδος της Ελλάδος από το Ευρώ, θα μπορούσε να συμπαρασύρει σε ακύρωση κάθε συμφωνίας εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων ή άλλου ορυκτού πλούτου της Ελληνικής επικράτειας με τίς εταιρείες συμφερόντων σας, τίς οποίες (συμφωνίες), σπεύσατε να "υπογράψετε" με τούς ΓΑΠ και Παπαδήμο.

Μην μας κουνάτε λοιπόν κύριε Γενς Βάιντμαν, το δάκτυλο.

Είμαστε "μαθημένοι" και στα “πολλά” και στα “λίγα”.

Η πρόσφατη Ιστορία μας θα σας ενημερώσει !!!

Λάζαρος Ελευθεριάδης

http://www.eglimatikotita.gr/2012/05/blog-post_4467.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger