Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Λαμπρή υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Δήμο Περιστερίου

Λαμπρή υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Δήμο Περιστερίου


Με τις δέουσες τιμές ο Δήμος Περιστερίου υποδέχτηκε στις 16 Μαΐου 2012 το μεσημέρι την Ολυμπιακή Φλόγα των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων, που θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι στο Λονδίνο.
Η Ολυμπιακή Φλόγα, η αφή της οποίας έγινε στην Αρχαία Ολυμπία, με τον ισχυρό συμβολισμό που περικλείει, τιμήθηκε από τον Δήμο Περιστερίου σε ειδική τελετή στην πλατεία Δημοκρατίας (Δημαρχιακό Μέγαρο).
Μετά την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας και Αφή Βωμού, ακούστηκε από τη....
Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα η ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, του Εθνικού Ύμνου της Μεγάλης Βρετανίας και του Εθνικού Ύμνου της Ελλάδας και έπαρση σημαιών, αντίστοιχα.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη, που τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «… ο Έλληνας ξέρει να πορεύεται και να κόβει τελικά το νήμα πρώτος. Να καταφέρνει και στην ανηφόρα να βγαίνει νικητής, δείχνοντας παντού και πάντοτε πως ένας λαός αριθμητικά μικρός, μπορεί και γίνεται ατρόμητος. Γράφει ιστορία και χαράζει το δικό του στίγμα, τη δική του ταυτότητα, την Ελληνική, σε γεγονότα που απ’ αυτόν γεννήθηκαν, για να γίνουν στην συνέχεια παγκόσμια».
Και κατέληξε: «Από την Ολυμπία ως τα πέρατα της γης, με τη φλόγα μαζί, η Ελλάδα σημαιοφόρος πάντοτε, θα μεταλαμπαδεύει ιδεώδη και ιδανικά. Και θα φωνάζει ηχηρά, ότι όσο κι αν είναι δύσκολοι οι καιροί, με σθένος η Ελλάδα, αντιστέκεται, αντέχει και μπορεί»!
Στη συνέχεια, είχαμε χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρο Ζαννιά και το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΕ και Πρόεδρο της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Καρρά, που έδωσαν θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο κ. Παχατουρίδη, γιατί είναι ένας από τους δύο μοναδικούς Δημάρχους λαμπαδηδρόμους της χώρας μας, μαζί με τον Δήμαρχο του ακριτικού Καστελόριζου.
Μετά το άναμμα της δάδας, ο Δήμαρχος Περιστερίου μετέφερε τη Φλόγα εντός της πλατείας Δημοκρατίας και την παρέδωσε επί της οδού Π. Τσαλδάρη στον επόμενο Λαμπαδηδρόμο, τον Περιστεριώτη Αντώνη Λακιώτη.
Η πεζή λαμπαδηδρομία στο Περιστέρι είχε ξεκινήσει στις 12:54 μ.μ. από τη διασταύρωση Κωνσταντινουπόλεως και Κηφισού (Γέφυρα Ροσινιόλ) και ακολούθησε τη διαδρομή στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως, Δωδεκανήσου, Αναπαύσεως, Π. Τσαλδάρη, Πλατεία Δημοκρατίας (Δημαρχιακό Μέγαρο), Π. Τσαλδάρη, Εθν. Μακαρίου και ολοκληρώθηκε στη διασταύρωση Εθν. Μακαρίου και Κηφισού (Γέφυρα Κολοκυνθούς).
Την εκδήλωση παρουσίασε ο αφηγητής και παρουσιαστής κλασικού θεάτρου και καλλιτεχνικού αθλητισμού Αλέξης Κωστάλας και στο τέλος έκλεισε μ’ ένα πολιτιστικό πρόγραμμα από χορευτικά τμήματα του Δήμου Περιστερίου.
http://ksipnistere.blogspot.com/2012/05/blog-post_7409.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger