Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » ΚΑΝΑΔΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ

ΚΑΝΑΔΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ


Χιλιάδες φοιτητές που αντιτίθενται στην αύξηση των πανεπιστημιακών διδάκτρων έκαναν χθες πορεία με τα εσώρουχα στους δρόμους του Μόντρεαλ, χωρίς να ενοχληθούν από τους αστυνομικούς, διεκδικώντας περισσότερη διαφάνεια από την κυβέρνηση και αναστολή...


Με αυτοπεποίθηση, τόλμη και πρωτοτυπία, οι φοιτητές του Κεμπέκ, οι οποίοι βρίσκονται στη 12η εβδομάδα μιας φοιτητικής κινητοποίησης με εκατοντάδες πορείες, στη διάρκεια των οποίων υπήρξαν συμπλοκές με την αστυνομία, έπαιξαν το βράδυ της Πέμπτης το μεγάλο χαρτί τους.

Οι γυναίκες με το πάνω μέρος του σώματος γυμνό και το στήθος μόλις να καλύπτεται από μια κόκκινη κορδέλα-το χρώμα του κινήματος της αντίθεσης στην αύξηση των διδάκτρων-, οι άνδρες φορώντας μόνο το εσώρουχό τους, οι φοιτητές έκαναν πορεία στους δρόμους αυτής της μητρόπολης του Κεμπέκ κάτω από μια ψιλή βροχή.

«Το σώμα των φοιτητών κατά της αύξησης», «Σαρέστ θέλεις το τομάρι μας»,«παγώνουμε για το πάγωμα» των διδάκτρων είχαν γράψει οι φοιτητές σε πανώ ή απ' ευθείας πάνω στο δέρμα τους.

Περισσότεροι από 170.000 φοιτητές της γαλλόφωνης αυτής επαρχίας των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων αντιτίθενται στην επιβολή μιας αύξησης 1.625 δολαρίων σε πέντε χρόνια (325 δολάρια το χρόνο) των διδάκτρων στο πανεπιστήμιο για να φτάσουν τα 3.800 δολάρια.

Επιχειρώντας να άρει το αδιέξοδο, ο Πρωθυπουργός του Κεμπέκ Ζαν Σαρέστ πρότεινε την περσμένη εβδομάδα μια αύξηση κατά 1.785 δολάρια σε επτά χρόνια (255 δολάρια το χρόνο) και αύξηση των φοιτητικών υποτροφιών, αλλά οι φοιτητικές ενώσεις που
απεργούν απέρριψαν την πρόταση. 

Οι φοιτητικές ενώσεις ζητούν είτε το πάγωμα των διδάκτρων είτε δωρεάν φοίτηση και ζητούν να αναθεωρηθεί η χρηματοδότηση και η διαχείριση των πανεπιστημίων του Κεμπέκ.

Οι φοιτητές ανακοίνωσαν ότι θα πολιορκήσουν σήμερα το μικρό δήμο Βικτόριαβιλ, 170 χλμ. ανατολικά του Μόντρεαλ, όπου διεξάγεται το συνέδριο του Φιλελεύθερου Κόμματος του Κεμπέκ (PLQ) του Πρωθυπουργού Σαρέστ. 

Το συνέδριο του κόμματος που βρίσκεται εδώ και εννέα χρόνια στην εξουσία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Μόντρεαλ, αλλά μεταφέρθηκε την Κυριακή για να απευχθούν κινητοποιήσεις από τους απεργούς φοιτητές.
http://fimotro.blogspot.com/2012/05/blog-post_2730.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger