Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » FT : ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

FT : ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς που ήρθε δεύτερο στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα κάλεσε σε απόσχιση από το «βάρβαρο» πρόγραμμα λιτότητας που ενισχύει το χρέος της και γεννώνται ερωτήματα για το μέλλον της... 
χώρας στην ζώνη του ευρώ.
Οπως γράφουν οι FT, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε ένα σχέδιο πέντε σημείων
στους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στην προσπάθειά του να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, ζητώντας την ανατροπή των αυστηρών μέτρων που βοήθησαν την Ελλάδα στην περικοπή του χρέους της.
Παρόλα αυτά, σε μία ασυνήθιστα απερίφραστη παρέμβαση, ο Γιοργκ Ασμουσεν, στέλεχος της ΕΚΤ, για πρώτη φορά αύξησε τις πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, μία προοπτική την οποία η ΕΚΤ είχε αρνηθεί κατηγορηματικά στο παρελθόν.
«Η Ελλάδα χρειάζεται να λάβει υπόψιν της ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές στη συμφωνία του προγράμματος, εάν θέλει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης», δήλωσε στην Handelsblatt ο Ασμουσεν.
Οι Financial Times αναφέρουν ότι οι φόβοι για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με τις αγορές σε όλη την Ευρώπη να βρίσκονται στο κόκκινο, ο δείκτης S&P 500 έφτασε σε χαμηλό δύο μηνών στην Νέα Υόρκη.
http://fimotro.blogspot.com/2012/05/ft.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger