Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ


Οι κεντρικές τράπεζες των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη είναι έτοιμες να λάβουν μέτρα για τη σταθεροποίηση των αγορών, εάν εκ του αποτελέσματος των εκλογών της Κυριακής προκληθεί αναταραχή στις αγορές ή πανικός στον κόσμο, αναφέρει... 
σε σημερινό δημοσίευμά του το Reuters.
Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα πλημμυρίσει το τραπεζικό της σύστημα με ρευστότητα, καθώς η κρίση στην Ευρωζώνη δημιουργεί «μαύρα σύννεφα» πάνω από την οικονομία της χώρας, ενώ αξιωματούχοι κρατών της G20 ανακοίνωσαν ότι οι κεντρικές τράπεζες είναι έτοιμες να παρέμβουν, εάν χρειαστεί, διοχετεύοντας ρευστότητα, προκειμένου να προλάβουν το ενδεχόμενο πιστωτικής «ασφυξίας» μετά τις εκλογές της Κυριακής στην Ελλάδα.
Ο Καναδάς είναι «έτοιμος να αναλάβει δράση» εάν η κατάσταση πάρει ανησυχητική τροπή ή εάν υπάρξει «εξωτερικό σοκ», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Καναδού πρωθυπουργού.
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας από την πλευρά της άφησε την πολιτική της αμετάβλητη την Παρασκευή, για να είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα «όπλα» της, εφόσον χρειαστούν, μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.
Σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτου ανάγκης ετοιμάζουν επίσης Κίνα και Ινδία, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.
Στην Ευρώπη, οι Αρχές έχουν καταρτίσει επίσης σχέδια για την αντιμετώπιση φαινομένων πανικού, όπως το άδειασμα των τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα.
Αξιωματούχοι της G20 ανέφεραν ότι οι κεντρικές τράπεζες είναι έτοιμες να παράσχουν επαρκή ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που παρουσιαστούν σοβαρά προβλήματα μετά τις εκλογές της Κυριακής.
http://fimotro.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7509.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger