Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » «Λάθος ο δανεισμός στην Ισπανία»

«Λάθος ο δανεισμός στην Ισπανία»


Μετά τις συνεντεύξεις του σε «Der Spiegel» και «Observer», στις οποίες υποστήριξε μεταξύ άλλων πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν πολύ λίγα και πολύ αργά, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ, μιλώντας σε μια συνάντησηστελεχών επιχειρήσεων ενόψει της συνόδου....
κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Μεξικό, επέκρινε τον δανεισμό προς την Ισπανία.

Ο κ. Ζέλικ θεωρεί λάθος την υλοποίηση της απόφασης να δοθούν χρήματα στην Ισπανία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, ενώ έκανε λόγο για μια χαμένη ευκαιρία.

«Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δοθούν 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών δεν κατάφερε να καθησυχάσει τις αγορές διότι η εκτέλεσή του ήταν εξαιρετικά κακή. Ο κόσμος δεν γνώριζε. Είναι από το ΕΤΧΣ; Είναι από τον ΕΜΣ; Ποια είναι η ιεραρχία; Ποιες θα είναι οι συνέπειες για το χρέος; Πήραν μια πολύ μεγάλη σφαίρα και τη χαράμισαν», τόνισε ο Ζέλικ.

Παράλληλα σημείωσε πως «υπό τον συντηρητικό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι η ισπανική κυβέρνηση μείωσε τις κρατικές δαπάνες, προώθησε την ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας και μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό τομέα, όπως την καλούσαν η ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά απέτυχε να πείσει τους επενδυτές για την ικανότητά της να ξεπεράσει την κρίση». 

Τέλος στέλνοντας ένα μήνυμα στην Ευρώπη υπογράμμισε πως «περιμένουμε η Ευρώπη να μας πει τι πρόκειται να κάνει».
http://www.trelokouneli.gr/2012/06/blog-post_8399.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger