Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ


«Ένας στους τέσσερις Ιταλούς βρίσκεται κοντά στο όριο της φτώχειας και δεν υπάρχουν αποτελεσματικά μέτρα και νομικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση» της κατάστασης, δήλωσε ο πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ιταλίας, Ενρίκο Τζοβανίνι. «Το σοβαρότερο είναι ότι η ανεργία των νέων μέχρι...
29 ετών τα πρώτα τρία τρίμηνα του 2011 συνέχισε να αυξάνεται: χάθηκαν άλλες ογδόντα χιλιάδες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.

Ειδικότερα το 24,5% του πληθυσμού είναι κοντά στο όριο της φτώχειας, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωζώνης βρίσκεται στο 21,5%.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο να βρεθούν χωρίς τα απαραίτητα προς το ζην αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, οι διαζευγμένες μητέρες, οι πολύτεκνες οικογένειες και όσοι ζουν στην Κάτω Ιταλία.

Ο Τζοβανίνι πρόσθεσε ότι «σε ό,τι αφορά την εργασία των νέων μέχρι 24 ετών, η ανεργία στην Ιταλία αγγίζει το 31%. Η μόνη χώρα που παρουσιάζει αρνητικότερη επίδοση είναι η Ισπανία».

Εντωμεταξύ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους της Ιταλίας αναφερόμενο στο φαινόμενο της διαφθοράς ανακοίνωσε ότι «η διαφθορά στερεί από τα ταμεία του ιταλικού δημοσίου 60 δισ. ευρώ το χρόνο και η φοροδιαφυγή άλλα 120 δισ. ευρώ».

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, τα στοιχεία αυτά --είκοσι χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου «Καθαρά Χέρια» και την προσπάθεια αλλαγής των κανόνων που διέπουν τις σχέσεις του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου-- δείχνουν ότι ο «πόλεμος κατά των δωροδοκιών και της διαφθοράς, δεν μπόρεσε να κερδηθεί».
http://fimotro.blogspot.com/2012/02/25_17.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger