Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » 1 στους 3 Έλληνες: Ναι, θα τους πετούσα γιαούρτια!

1 στους 3 Έλληνες: Ναι, θα τους πετούσα γιαούρτια!


1204alco03_new
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ
Παρά τη συντονισμένη επίθεση «καθωσπρεπισμού» που εξαπέλυσε ολόκληρο το πολιτικό και μιντιακό σύστημα όλο το τελευταίο διάστημα, ο κόσμος επιμένει: Ναι, θα γιαούρτωνα τους πολιτικούς και τους πάσης φύσεως «επωνύμους» που έχουν προκαλέσει με τη συμπεριφορά τους.
Το αποτέλεσμα της τρίτης μεγάλης δημοσκόπησης της Alco για το newsbomb.gr(Απρίλιος) είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. 

Περισσότεροι από ένας στους τρεις Ελληνες (34%) απαντούν ότι θα συμμετείχαν σε εκδηλώσεις αποδοκιμασίας πολιτικών και δημόσιων προσώπων που έχουν προκαλέσει με τη στάση και τη συμπεριφορά τους. Μάλιστα, η λογική λέει ότι το πραγματικό ποσοστό είναι ακόμη ψηλότερο, αφού πρόκειται για μια ερώτηση στην οποία πολλοί ενδέχεται να μη θέλησαν να δηλώσουν ανοιχτά ότι απαντούν θετικά. Σημαντική παρατήρηση, επίσης, συνιστά το γεγονός ότι η ερώτηση αφορούσε συγκεκριμένα σε προσωπική συμμετοχή σε πράξεις αποδοκιμασίας (χαρακτηριστικότερη από τις οποίες έχουν καταστεί, όλο τον τελευταίο καιρό, τα γιαουρτώματα –από την περίπτωση τουΓ. Νταλάρα και όχι μόνο). Αρα, ακόμη μεγαλύτερο είναι, προφανώς, το ποσοστό εκείνων που επιδοκιμάζουν τέτοιες κινήσεις, ασχέτως αν οι ίδιοι, προσωπικά, δε θα σήκωναν το κεσεδάκι να το πετάξουν. Υπ’ αυτό το δεδομένο, μπορεί κανείς εύλογα να υποθέσει ότι ένα μέρος του 58% των ερωτηθέντων που απάντησαν ότι οι ίδιοι, προσωπικά, δε θα συμμετείχαν σε πράξεις αποδοκιμασίας στην πραγματικότητα θα το έκαναν, αλλά δεν κρίνουν σκόπιμο να το δηλώσουν σε μια δημοσκόπηση, ενώ ακόμη μεγαλύτερο είναι το τμήμα των πολιτών που πιθανώς επιδοκιμάζουν τέτοιες ενέργειες, υπό την πίεση και της πρωτοφανούς οικονομικής συγκυρίας.

Όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, σε… αγωνιστικό πνεύμα πρωτοστατούν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, από τους οποίους ένας στους δύο λέει «ναι» στα γιαουρτώματα (ποσοστό 52% και 49% αντίστοιχα). Αλλά και οι ψηφοφόροι των άλλων τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων επιδεικνύουν –υπό το βάρος των πρωτοφανώς δυσμενών συνθηκών που βιώνουν- πολύ μεγαλύτερη τάση προς τον «επιθετικό ακτιβισμό» από όση ενδεχομένως θα περίμενε κανείς, με έναν στους τρεις να δηλώνει έτοιμος να… πετάξει καν’ αβγό! Συγκεκριμένα, ότι θα συμμετείχε σε αποδοκιμασίες πολιτικών και δημοσίων προσώπων δηλώνει το 35% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ, το 32% αυτών του ΠΑΣΟΚκαι το 31% αυτών της Ν.Δ.
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ:
ALCO (ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Σ.Ρ. 12)
ΕΝΤΟΛΕΑΣ:
NEWSBOMB.GR
ΤΥΠΟΣ:
ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΩΜΕΝΩΝ)
ΔΕΙΓΜΑ:
1.000 ΑΤΟΜΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ 18 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ:
TYXAIA, ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ
ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ:
ΦΥΛΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΧΡΟΝΟΣ:
20 - 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR και επαγγελματικής πρακτικής του ΣΕΔΕΑ.
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger