Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Επιθέσεις χάκερς στο βελγικό υπουργείο Εξωτερικών

Επιθέσεις χάκερς στο βελγικό υπουργείο Εξωτερικών


«Η βελγική διπλωματία δεν μπορεί να αμυνθεί στις επιθέσεις χάκερ» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της βελγικής εφημερίδας De Tijd στο οποίο αναφέρεται ότι αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων εισβολών χάκερ στα....συστήματα υπολογιστών του βελγικού υπουργείου Εξωτερικών, δεν υπάρχουν τα αναγκαία κονδύλια για την παροχή πληρέστερης ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζει η εφημερίδα, απαντώντας σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση, ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέϊντερς παραδέχτηκε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί πολλά περιστατικά ανεπιθύμητης διαδικτυακής εισβολής χάκερ, οι οποίοι προσπάθησαν είτε να σπάσουν τους κωδικούς ασφαλείας και να υποκλέψουν στοιχεία, είτε να παραποιήσουν πληροφορίες και έγγραφα.

Αν και το βελγικό ΥΠΕΞ διαθέτει εδώ και καιρό ειδικό τμήμα για θέματα ασφάλειας, δεν υπάρχουν τα αναγκαία υλικοτεχνικά μέσα και οι υποδομές για να τεθεί φραγμός σε παρόμοιες επιθέσεις, προσθέτει το δημοσίευμα.

Όπως εξάλλου σημειώνεται, σε περίπτωση που εκδηλωθεί μια τέτοια επίθεση, λαμβάνονται μέτρα ad-hoc λόγω της απουσίας ενός ευρύτερου πλαισίου που θα ιεραρχεί τις προτεραιότητες και θα μεριμνά για έναν καλύτερο συντονισμό. Επισημαίνεται επίσης ότι ο Βέλγος ΥΠΕΞ αναγνωρίζει την ανάγκη περιφρούρησης του απόρρητου χαρακτήρα πολλών εσωτερικών εγγράφων ώστε να μην διαρρεύσουν και εξασθενίσει η διαπραγματευτική θέση της χώρας.

Καταλήγοντας, η εφημερίδα αναφέρει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η βελγική διπλωματία είναι ότι την ευθύνη της ασφάλειας για θέματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο φέρουν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, γεγονός που προκαλεί προβλήματα συντονισμού με τις περιφερειακές και τις δικαστικές αρχές και θέτει προσκόμματα στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των χάκερ.
http://www.trelokouneli.gr/2012/03/blog-post_3901.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger