Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Στην "φάκα" 10.000 πιστωτικές κάρτες από φορολογικούς παραδείσους

Στην "φάκα" 10.000 πιστωτικές κάρτες από φορολογικούς παραδείσους


Τα ονόματα 10.000 οικογενειών οι οποίοι είναι κάτοικοι Ελλάδας , δεν έχουν μεγάλα εισοδήματα αλλά κάνουν μεγάλο τζίρο με πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί σε χώρες της...


Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Κύπρος το Λουξεμβούργο αλλά και σε φορολογικούς παραδείσους όπως τα νησιά Κέιμαν έχει εντοπίσει το υπουργείο Οικονομικών . ΟΙ Έλληνες αυτοί είναι επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, με μικρά εισοδήματα αλλά με πιστωτικές κάρτες χωρίς όρια η με όρια που φτάνουν ακόμα και τις 10.000 ευρω . Το ΣΔΟΕ έχει υπολογίσει ότι οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν μεταφέρει μεγάλα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό ήδη από το 2009 αλλά μέσω των καρτών τους (οι κάρτες είναι συνδεδεμένες με τους λογαριασμούς) ξοδεύουν εξωφρενικά μεγάλα ποσά για αγορές καταναλωτικών αγαθών από μάρκες πολυτελείας (L. Vuitton, Gucci ,Prada κλπ) .

Τώρα, λοιπόν, θα έλθουν αντιμέτωποι με έλεγχο «πόθεν έσχες» από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα μεγάλα ποσά των συναλλαγών και τα εμβάσματα ποσών που έχουν κάνει σε τράπεζες του εξωτερικού δικαιολογούνται από το εισόδημα που έχουν δηλώσει. Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 2 χρόνια έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε κάποιο κατάστημα που πουλάει πολύ ακριβά ακριβά αξεσουάρ διαπιστώθηκε ότι έχουν γίνει μεγάλες αγορές μέσω 2.000 πιστωτικών καρτών χωρών που έχουν χαρακτηρισθεί φορολογικοί παράδεισοι αλλά και σε χώρες της ΕΕ όπως η Μεγ.Βρετανία, η Γαλλία , το Λουξεμβούργο.

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ συνέχισαν να παρακολουθούν τους κωδικούς αυτούς και σε άλλα καταστήματα που γινόντουσαν οι αγορές ενώ οι κάτοχοι τους διαπιστώθηκε τραβούσαν και μεγάλα ποσά σε μετρητά μέσω των ΑΤΜς των ελληνικών τραπεζών.

Με την πάροδο των μηνών και ενώ η Ελλάδα έμπαινε για τα καλά στην κρίση οι κωδικοί των καρτών πολλαπλασιάζονταν με γεωμετρικούς ρυθμούς καθώς οι κάτοχοι των καρτών εξέδιδαν οικογενειακές πιστωτικές κάρτες για την σύζυγο και τα παιδιά τους.

Τα στοιχεία τα έλαβαν από τις ελληνικές τράπεζες που διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές με τις πιστωτικές κάρτες αλλά και από διεθνείς τραπεζικές υπηρεσίες.

Το υπουργείο Οικονομικών θα ελέγξει αν οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών έχουν μεταφέρει με εμβάσματα χρήματα στις offshore χώρες καθώς και αν τα χρήματα αυτά μαζί με τις εγχώριες καταθέσεις τους και τις δαπάνες μέσω των πιστωτικών καρτών δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει.

Στην περίπτωση που δεν δικαιολογούνται θα εφαρμοστεί η διάταξη του φορολογικού νόμου του Απριλίου του 2010, ο οποίος επιβάλλει φόρο έως και 45% στα κεφάλαια που εντοπίζονται από την Εφορία και δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων.
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger