Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Facebook: 37% των εργοδοτών μελετούν τα προφίλ των πιθανών εργαζομένων!

Facebook: 37% των εργοδοτών μελετούν τα προφίλ των πιθανών εργαζομένων!


Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι πολλοί εργοδότες ζητούν από τους υπαλλήλους τούς κωδικούς για τα προφίλ τους στο Facebook. Δεν είναι, λοιπόν, παράξενο το γεγονός ότι αρκετοί «συμβουλεύονται» τα προφίλ των υποψηφίων εργαζομένων πριν αποφασίσουν για την πρόσληψή τους. Νέα έρευνα της CareerBuilder έρχεται να...

επιβεβαιώσει τις προηγούμενες, υποστηρίζοντας πως το 37% των εργαζομένων τσεκάρουν πάντα τα προφίλ όσων σκέφτονται να προσλάβουν πριν καταλήξουν.

Συγκεκριμένα, το 65% ισχυρίστηκε ότι ελέγχει τον επαγγελματισμό του υποψηφίου μέσω του προφίλ του στο Facebook, το 51% των εργοδοτών προσπαθεί να καταλάβει εάν το συγκεκριμένο άτομο θα ταίριαζε στο περιβάλλον της εταιρίας.

Ένα ποσοστό 35% ήθελαν να δουν εάν πρόκειται για ολοκληρωμένηπροσωπικότητα με πολλές ασχολίες και ενδιαφέροντα, ενώ 51% υποστήριξαν ότι ήθελαν να ελέγξουν τα προσόντα των πιθανών εργαζομένων, όπως αναφέρει το mediagate.gr

Τέλος, μόλις το 12% έψαξαν τα προφίλ των υποψηφίων στα κοινωνικά δίκτυα με σκοπό να βρουν επιπλέον λόγους για να τους προσλάβουν, αποδεικνύοντας ότι οι περισσότεροι ψάχνουν τα αρνητικά.

Να σημειώσουμε ότι τα συνολικό ποσοστό των εργοδοτών (37%) που παραδέχτηκε ότι ψάχνει τα προφίλ των υποψηφίων θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερο, όμωςπολλές εταιρίες απαγορεύουν τυπικά αυτήν την πρακτική και έτσι δεν το δηλώνουν ανοιχτά.

Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger