Τίτλοι Ειδήσεων :
Home » » Το ΝΑΤΟ παραδέχεται ότι σκότωσε κι άλλους αμάχους

Το ΝΑΤΟ παραδέχεται ότι σκότωσε κι άλλους αμάχους


-Η στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (Isaf), παραδέχθηκε ότι στη διάρκεια δύο επιχειρήσεων αυτόν τον μήνα σκότωσε τουλάχιστον 21 αμάχους, αναμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα, προκαλώντας την οργή του προέδρου του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι.

«Ο στρατιωτικός συνασπισμός αναλαμβάνει όλη την ευθύνη γι’ αυτά τα τραγικά, θλιβερά συμβάντα. Θα έχουμε συναντήσεις με τους συγγενείς νεκρών και τραυματιών, προκειμένου να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας» γράφει το ίδιο ανακοινωθέν του στρατιωτικού συνασπισμού.

Παράλληλα γνωστοποιήθηκε στις αφγανικές αρχές ότι ξεκίνησε η έρευνα για τον καταμερισμό των ευθυνών στα δύο ατυχή συμβάντα, τα οποία έγιναν στο Χέλμαντ (νότιο Αφγανιστάν) και στο Μπατζίς (βορειοδυτικό Αφγανιστάν) στις 4 και 6 Μαΐου αντιστοίχως.

«Έχουμε επιτελέσει έργο τα 10 τελευταία έτη, ας μην επιτρέψουμε τέτοια συμβάντα να πλήξουν τον κοινό μας στόχο, που είναι η ειρήνευση με ασφάλεια στο Αφγανιστάν» αναφέρει ένα ανακοινωθέν της Isaf, το οποίο κοινοποιήθηκε στην κυβέρνηση στην Καμπούλ.

Οι θάνατοι αμάχων στη διάρκεια βομβαρδισμών -σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές που επικαλείται το Reuters- αποτελούν την βασική αιτία έριδας, μεταξύ της διοίκησης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και της κυβέρνησης στην Καμπούλ, όμως παρότι έχουν περάσει 10 χρόνια από τις πρώτες νατοϊκές επιχειρήσεις στην αφγανική επικράτεια, μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί εφικτό να καμφθεί η αντίσταση των Ταλιμπάν.
http://www.tragiko.com/2012/05/blog-post_8910.html
Share this article :
 
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Copyright © 2013. Alysida.blogspot.com - All Rights Reserved
Υλοποίηση και συντήρηση by GT advertising
Powered by Blogger